FOTO: Landmvrks rozbili Prahu na padrť

Vydáno: 02.05.2024 15:47 - Jakub Veselý

Několik týdnů nazpátek přesunuli promotéři vyprodaný koncert z prostor MeetFactory do o něco většího Lucerna Music Baru, který tak nabídl pár desítek lístků navíc. I tak se na všechny nedostalo a na sítích bylo po lupenech opravdu lačno. Není se čemu divit.
Francouzští Landmvarks si do Prahy přivezli i ostřílené borce The Devil Wears Prada, Like Months to Flames a Guilt Trip.

Poslední jmenovaní večer odstartovali tradiční hardcorovou mlátičkou a před stage se rozjela solidní hodinka tělocviku. Melodičtí Like Months to Flames dali cvičencům v moshpitu odpočinout, ačkoli nelze nevypíchnout jejich skvělou práci s - pochvalme se - fantastickým pražským publikem.

The Devil Wears Prada ukázali extratřídu. Složitý multiinstrumentální zvuk v LMB skvěle vynikal i přes množství samplerů. Borci byli tak sehraní, že jste si sotva mohli všimnout, jak si kytarista/vokalista Jeremy DePoyster odběhl i s kytarou do horního baru pro pivo. Máme se na co těšit, protože v únoru 2025 si The Devil Wears Prada střihnou headline show v pražském Futuru.

Málokterá současná metalcorová skvadra se prezentuje tak rozpoznatelným zvukem jako právě tahle partička z Marseille. Landmvrks jsou zaslouženě trendy a bylo to znát od prvních tónů. Dlouho se mi nestalo, že bych hned v začátku setu dostal tvrdý spinkick přímo na čumák. Au. Energie z celé kapely přímo stříkala od první do poslední minuty. Sypačky jako "Say No Word" střídali kytarové šmakulády a ikonické refrény v čele s "Lost in a Wave". Tenhle koncert prostě bavil, radno nenechat si příště ujít.




DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení