Aktuální číslo v prodeji
Titulka aktuálního čísla
Kde koupit Fakker!
RECENZE: Asking Alexandria - Where Do We Go From Here

RECENZE: Asking Alexandria - Where Do We Go From Here

Vydáno: 12.09.2023 08:48 v sekci Fakkerník - Petr Adámek | foto: facebook interpreta

Je to příběh jako z Bravíčka, přinejmenším toho metalového (říkejme mu třeba Fakker!). Banda kamarádů dá do kupy kapelu, ta se po prvotním tápání dočká úspěchu, který by se dal s postupem let, dalších a dalších písniček směle nazvat kultovním statusem, přinejmenším v rámci žánru.

Asking Alexandria 2023ASKING ALEXANDRIA
Where Do We Go From Here

vyšlo: 25. srpna

Kluci jsou mladí, dělají hudbu, po které je hlad, a dělají to dobře. Fans po nich šílí, kluci si to užívají, kromě natáčení dalších desek chlastaj, fetujou, šuk... ehm... navazují intimní kontakty. Zlom! Zpěvák a hlavní tvář v jedné osobě jde náhle od válu, následuje mediální válka mezi ním a zbylými členy. Do AA nastupuje nový zpěvák, který je až nečekaně opěvován, s kapelou natáčí jejich nejúspěšnější desku, ale za nepříliš jasných okolností i ten odchází, resp. je odejit.

Proč se znovu a znovu zaobírat historií Asking Alexandria? To proto, aby bylo zřejmé, že příběhy jako je tento by měly přesně v tento moment skončit, protože obvykle nemají co víc nabídnout. Britská pětice to ale zkusila znova. Původní frontman Danny Worsnop, jinak výtečný zpěvák, se vrátil k válu, restartovaná kapela dokonce natočila jednu velmi povedenou "comebackovou" desku, jenže od té doby dře bídu.

Novinka "Where Do We Go From Here" je toho (dalším) důkazem. Ne, že by tu bylo něco vysloveně špatně. Jedenáctka skladeb je řemeslně velmi dobře zvládnutá, některé kusy dokonce překvapí tvrdostí nebo rychlostí. Skvělou práci odvedl producent. A kapela? Ta zkrátka dělá svoji práci. Jen vlastně moc neví, pro koho, proč a jestli ji to samotnou vůbec baví.

 

(recenze vznikla pro říjnové číslo časopisu Spark)

 

4,5/10


DOPORUČENÉ ČLÁNKY
The Truth Is Out There, Café V lese, Praha, 11.4.2024 (fotogalerie)
FOTO: The Truth Is Out There to šlape i jako fotříkům, čerstvá deska zní mladě a svěže Nedávno vydala domácí multižánrová sebranka The Truth Is Out There zbrusu novou placku "Colors", která názvem odpovídá i obsahu. Krátce po vydání se v Praze zhostili příjemné povinnosti desku pokřtít. čtěte zde
Vydáno: 15.04.2024 20:02 v sekci Foto
 Pan Lynx - Cililynx (Unplugged live)
PREMIÉRA: Pan Lynx bez elektřiny a v pohodlí domova neztrácí nic ze své jedinečnosti Pan Lynx posílá do světa první ze tří videí, které pořídil v rámci unplugged live session. Osobitého akustického zpracování se dočkala titulní skladba loňského alba "Kdo se bojí, musí do lesa" - "Cililynx". Další dva intimně... čtěte zde
Vydáno: 07.04.2024 10:35 v sekci Video
Imodium, Forum Karlín, Praha, 4.4.2024 (fotogalerie)
FOTO: Imodium ve Foru Karlín uctili památku Kurta Cobaina a oslavili 20 let Imodium je definitivně zpátky. Na svém dosud nejvěším samostatném koncertě představili nového bubeníka, rozloučili se s tím původním, odhalili název chystaného alba a zavzpomínali na Nirvanu. čtěte zde
Vydáno: 05.04.2024 15:40 v sekci Foto
the.switch, Severals, Bike Jesus, Praha, 4.4.2024 (fotogalerie)
FOTO: the.switch kázali emoce, odhalili svý Skrytý místa a křitli vodou Už je to nějaký ten pátek, co jsme měli možnost si vychutnat the.switch naživo v Praze. V listopadu klukům vyšla nová deska s názvem Skrytý místa, kterou odehráli téměř celou během včerejší zastávky stejnojmenného turné v... čtěte zde
Vydáno: 05.04.2024 13:30 v sekci Foto
Co mají společného ženy a kytary? TOP 8 hlášek Slashe
„Co mají společného ženy a kytary?“ TOP 8 hlášek Slashe Slash spolu s Mylesem Kennedym a kapelou The Conspirators se po pěti letech vrací do Česka! Tentokrát vystoupí ve Winning Group Areně v Brně. Pište si do diářů: 18. dubna, Brno. čtěte zde
Vydáno: 01.04.2024 22:11 v sekci Fakkerník
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Asking Alexandria v problémech. Kapelu opouští její nejstabilnější člen (20.01.2024 15:00 v Novinky)
- EXKLUZIVNĚ: Danny Worsnop (Asking Alexandria) promluvil o albu The Black (24.10.2023 22:14 v Fakkerník)
- VIDEO: Metalový thriller The Retaliators je za dveřmi. Hvězdná sestava dala do kupy společný song (17.08.2022 11:30 v Video)
- Sex, drogy a... pečivo? Ben Bruce z Asking Alexandria sní o food trucku (03.04.2022 11:50 v Fakkerník)
- PÁTEČNÍ BORDEL (46): Poppy, Asking Alexandria, Tremonti, Sleep Token (13.10.2021 14:50 v Fakkerník)
- AUDIO: Asking Alexandria představují nový mateirál. Nuda nebo pecka? (20.08.2021 15:50 v Video)
- AUDIO: Papa Roach vypustili track s Dannym Worsnopem (19.02.2021 10:00 v Video)
- Asking Alexandria: Chtěli po nás podepsat se na penis (23.07.2020 09:05 v Fakkerník)
- VIDEO: Danny Worsnop nazpíval intimní poctu Amy Winehouse (19.05.2020 10:40 v Video)
- AUDIO: Asking Alexandria vypouštějí další radio-friendly song (16.04.2020 16:10 v Video)
- Asking Alexandria vás chtěj vidět naživo. Chcete vidět vy je? (10.03.2020 11:55 v Novinky)
- VIDEO: Asking Alexandria chtěj do rádia. Moc tam chtěj! (06.03.2020 09:20 v Video)
- AUDIO: Asking Alexandria načínají novou kapitolu. A znějí sakramentsky... (14.02.2020 09:40 v Video)
- TOP 50 alb desetiletí (40-31) (09.02.2020 18:55 v Fakkerník)
- VIDEO: Asking Alexandria přináší násilí a apokalypsu (15.07.2019 08:05 v Video)
- VIDEO: Blessthefall vzpomínají klipem na uplynulé tour (29.04.2019 19:50 v Video)
- VIDEO: Stejky a country. Danny Worsnop má nový zlozvyk (14.04.2019 12:45 v Video)
- VIDEO: Danny Worsnop a Denis Shaforostov spolu na stagi? (03.03.2019 16:15 v Fakkerník)
- VIDEO: Denis Shaforostov (ex-Asking Alexandria) má novou kapelu! A jmenuje se... (15.01.2019 20:20 v Video)
- VIDEO: Zpověď Dannyho Worsnopa pokračuje i v novém klipu Asking Alexandria (22.12.2018 16:00 v Video)
fakker.cz na Facebooku fakker.cz na Instagramu fakker.cz na YouTube Pište na fakker.cz RSS na fakker.cz
Aktuální číslo Fakker!

KALENDÁŘ AKCÍ

Čt 18.04.
Slash (Winning Group Arena, Brno)
St 12.06.
Rock for People (Park 360, Hradec Králové)
Čt 13.06.
Rock for People (Park 360, Hradec Králové)
Pá 14.06.
Rock for People (Park 360, Hradec Králové)
So 15.06.
Rock for People (Park 360, Hradec Králové)
Pá 12.07.
Anders Conselfini (Rock Café Southock, Jablunkov)
St 07.08.
Brutal Assault (Pevnost Josefov, Josefov)
St 07.08.
Brutal Assault (Pevnost Josefov, Josefov)
Čt 08.08.
Brutal Assault (Pevnost Josefov, Josefov)
Pá 09.08.
Brutal Assault (Pevnost Josefov, Josefov)

» zobrazit všechny akce «

Aktuální číslo Spark
Rebel TV
©2014-2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 2336-3649
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe