RECENZE: Asking Alexandria - Where Do We Go From Here

Vydáno: 12.09.2023 08:48 - Petr Adámek

Je to příběh jako z Bravíčka, přinejmenším toho metalového (říkejme mu třeba Fakker!). Banda kamarádů dá do kupy kapelu, ta se po prvotním tápání dočká úspěchu, který by se dal s postupem let, dalších a dalších písniček směle nazvat kultovním statusem, přinejmenším v rámci žánru.
Asking Alexandria 2023ASKING ALEXANDRIA
Where Do We Go From Here

vyšlo: 25. srpna

Kluci jsou mladí, dělají hudbu, po které je hlad, a dělají to dobře. Fans po nich šílí, kluci si to užívají, kromě natáčení dalších desek chlastaj, fetujou, šuk... ehm... navazují intimní kontakty. Zlom! Zpěvák a hlavní tvář v jedné osobě jde náhle od válu, následuje mediální válka mezi ním a zbylými členy. Do AA nastupuje nový zpěvák, který je až nečekaně opěvován, s kapelou natáčí jejich nejúspěšnější desku, ale za nepříliš jasných okolností i ten odchází, resp. je odejit.

Proč se znovu a znovu zaobírat historií Asking Alexandria? To proto, aby bylo zřejmé, že příběhy jako je tento by měly přesně v tento moment skončit, protože obvykle nemají co víc nabídnout. Britská pětice to ale zkusila znova. Původní frontman Danny Worsnop, jinak výtečný zpěvák, se vrátil k válu, restartovaná kapela dokonce natočila jednu velmi povedenou "comebackovou" desku, jenže od té doby dře bídu.

Novinka "Where Do We Go From Here" je toho (dalším) důkazem. Ne, že by tu bylo něco vysloveně špatně. Jedenáctka skladeb je řemeslně velmi dobře zvládnutá, některé kusy dokonce překvapí tvrdostí nebo rychlostí. Skvělou práci odvedl producent. A kapela? Ta zkrátka dělá svoji práci. Jen vlastně moc neví, pro koho, proč a jestli ji to samotnou vůbec baví.

 

(recenze vznikla pro říjnové číslo časopisu Spark)

 

4,5/10


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení