Corey Taylor odpovídá na dotazy školáků - odhalil i své vysněné povolání

Vydáno: 07.10.2022 13:00 - Ondra Weisbauer

29. září se ukecaný frontman Slipknot objevil jako hvězdný host moderátora Craiga Charlese na BBC Sounds. Během krátkého rozhovoru s žáky 5. ročníku promluvil o svých začátcích, inspiraci pro skládání nebo malém dětském snu.
Takže čím by byl náš milovaný i nenáviděný Corey Taylor, kdyby se neujal v hudební branži?

Minimálně v dětství si přál vyučovat: "V mládí jsem chtěl být učitelem, nejlíp dějepisu. Časem jsem ale pochopil, že nemám ani trpělivost na pomáhání o šest let mladší sestře, tak jsem od toho ustoupil. A do toho strávit takových let studiem jedné školy za druhou, než bych se k tomu učení dohrabal... To se mému dvanáctiletému já nezamlouvalo. Lásku k historii jsou potom posunul někam do pozadí a prostě čekal, co mi život přinese."




"K hudbě jsem se dostal vlastně náhodou. Všechno to začalo zpěvem, když mi bylo asi deset. Vzal jsem do ruky kytaru a uvědomil si, že dokážu zahrát tóny podle poslechu. Postupně jsem se naučil několik různých songů a pak jsem začal skládat vlastní. Pak už to bylo jen o tom se sejít s pár lidmi, zajamovat a prostě se bavit. Všechno to pramenilo z toho, že jsem prostě miloval zpěv a hraní toho, co mě bralo. Na hudbě je krásné to, že není ničím limitovaná. K inspiraci ti potom poslouží život sám - jen musíš vědět, jak se dívat a prostě nějak začít," vzpomíná hudebník na své prvopočátky ve světě hudby. 


Coreyho maskovaná parta vydala 30. září nové album s pořadovým číslem sedm. Mrkněte, co si o počinu myslíme v naší recenzi. Souhlasíte, nesouhlasíte?

 

Slipknot - Yen
 


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení