FOTO: Svátek nejen pro fanoušky Deftones. Chino Moreno poprvé přivezl své ††† (Crosses)

Vydáno: 09.06.2024 22:11 - Petr Adámek

Tři kříže (ty z bílýho kamení ne, to jsou zase jiný) jsou bočním projektem frontmana Deftones, China Morena a kytaristy zaniklých Far, Shauna Lopeze. Tahle synth/dark wave dvojka přijela poprvé do Prahy. Bylo vyprodáno a bylo to krásný.
Ti dva se znají od devadesátých let, ale pod značkou ††† (Crosses) tvoří teprve něco přes deset let. A jelikož jde o boční projekt, venku mají zatím jenom dvě řadovky. Na obou jsou výborné momenty, působivá atmosféra, minimum vaty. A hlavně hlas jednoho poloboha, kterého známe pod jeho pozemským jménem Chino Moreno.

 

 


Fanoušci v Česku si na něj museli počkat 14 let. Na stejném místě poprvé a zatím (bohužel) naposledy vystoupil v roce 2010 v čele Deftones. A svoji ikonickou kapelu v sobě nezapře ani jako zpěvák Crosses. Jasně, toho frenetického křiku i zhmotněné agresivity bylo o mnoho méně, ale mnoho hlasových poloh bylo velmi povědomých. Stejně tak Chinovy pohyby na pódiu, rozvláčná chůze, klasický postoj. Není divu, že do vyprodané Roxy dorazilo i mnoho fanoušků Deftones - vidět China je zážitek a ani tak příliš nezáleží, v čele jaké sestavy zrovna stojí.

Zatímco se Chino staral o vokály, jeho parťák ve zbrani Shaun obsluhoval elekrickou kytaru a elektroniku. Pravda, bylo toho hodně puštěného, ale těžko od skupiny podobného žánru čekat něco jiného. Na obtíž to jistě nikomu nebylo. Zvuk byl krystalicky čistý, přitom dostatečně hutný a pulzující.

Crosses hráli předně z novinky "Goodnight, God Bless, I Love U, Delete.", ale zazněla i pětice kousků z eponymního debutu a průřez ípíčky. Dvojice výborně pojala i stage-design, zejména světla dodávala celému setu elektrizující náboj.

Když asi hodinu kapela vylezla z klubu, cestou do tourbusu se dobrou čtvrthodinu fotila s fanoušky. Pro mnoho z nich splněný sen. Takovou večírek klidně nahned znovu. Luxusní zážitek!



DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení