Aktuální číslo v prodeji
Titulka aktuálního čísla
Kde koupit Fakker!
RECENZE: Crosses - Goodnight, God Bless, I Love U, Delete

RECENZE: Crosses - Goodnight, God Bless, I Love U, Delete.

Vydáno: 26.02.2024 08:12 v sekci Fakkerník - Petr Adámek | foto: Crosses

Tři kříže (nikoliv ty z bílýho kamení...) uprostřed zůstávají, stejně tak i žena coby ústřední motiv. Jen té barvy na předním obalu čerstvé nahrávky je oproti debutu víc. A dostatečně barevný je i samotný obsah.

CrossesCROSSES
Goodnight, God Bless, I Love U, Delete.

vyšlo: 13. října

Crosses, kteří se obvykle stylizují jako †††, není úplně snadné uchopit. Berme to zkrátka tak, že Chino Moreno, jinak hlas ikonických Deftones, a Shaun Lopez, též kytarista post-hardcorové bandy Far zkrátka potřebují vedlejší prostor k vybouření potřeb, které by v jejich domovských formacích neuplatnili. Většinu plochy okupují syntetizátory, lehké industriální plochy, zatímco kytaru tu má až druhořadou roli a povětšinou prosakuje jen lehkými náznaky. Zadumaná, melancholická nálada prostupuje celou nahrávkou, čemuž vedle chladné elektroniky víc než vydatně napomáhá nezaměnitelný Morenův hlas. V Crosses využívá v maximální míře svoji umírněnější, rozvláčnou polohu, kterou dobře známe i z klidnějších míst jeho domovské formace. Oproti Deftones ale nezabíhá do agresivních extrémů ani excentrických výbuchů.

 

 

Oproti debutovému, devět let starému albu možná chybí hitový moment typu "The Epilogue". Když ne hit, tak aspoň humor: na konec desky si Crosses nechali skladbu s hostujících Robertem Smithem z The Cure. Pojmenování "Girls Float † Boys Cry" můžeme vnímat jako takový malý vtípeček na závěr. Metalová komunita je často úzkoprsá, nicméně když můžou na Brutal Assault s úspěchem vystupovat týpci jako Perturbator nebo Carpenter Brut, není důvod, aby metalheads nepřijali i Crosses. "Goodnight, God Bless, I Love U, Delete." za to rozhodně stojí.

Jak to dvojici pošlape naživo, zjistíme už 6. června v Praze.

 

(recenze vznikla pro březnové číslo časopisu Spark)

 

8/10
 
 

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
 Pan Lynx - Cililynx (Unplugged live)
PREMIÉRA: Pan Lynx bez elektřiny a v pohodlí domova neztrácí nic ze své jedinečnosti Pan Lynx posílá do světa první ze tří videí, které pořídil v rámci unplugged live session. Osobitého akustického zpracování se dočkala titulní skladba loňského alba "Kdo se bojí, musí do lesa" - "Cililynx". Další dva intimně... čtěte zde
Vydáno: 07.04.2024 10:35 v sekci Video
Imodium, Forum Karlín, Praha, 4.4.2024 (fotogalerie)
FOTO: Imodium ve Foru Karlín uctili památku Kurta Cobaina a oslavili 20 let Imodium je definitivně zpátky. Na svém dosud nejvěším samostatném koncertě představili nového bubeníka, rozloučili se s tím původním, odhalili název chystaného alba a zavzpomínali na Nirvanu. čtěte zde
Vydáno: 05.04.2024 15:40 v sekci Foto
the.switch, Severals, Bike Jesus, Praha, 4.4.2024 (fotogalerie)
FOTO: the.switch kázali emoce, odhalili svý Skrytý místa a křitli vodou Už je to nějaký ten pátek, co jsme měli možnost si vychutnat the.switch naživo v Praze. V listopadu klukům vyšla nová deska s názvem Skrytý místa, kterou odehráli téměř celou během včerejší zastávky stejnojmenného turné v... čtěte zde
Vydáno: 05.04.2024 13:30 v sekci Foto
Co mají společného ženy a kytary? TOP 8 hlášek Slashe
„Co mají společného ženy a kytary?“ TOP 8 hlášek Slashe Slash spolu s Mylesem Kennedym a kapelou The Conspirators se po pěti letech vrací do Česka! Tentokrát vystoupí ve Winning Group Areně v Brně. Pište si do diářů: 18. dubna, Brno. čtěte zde
Vydáno: 01.04.2024 22:11 v sekci Fakkerník
Filter, Belmondo, Futurum, Praha, 24.3.2024 (fotogalerie)
FOTO: 30 let čekání u konce. Filter nebyli na pódiu skoro vidět, naštěstí byli slyšet Trvalo to přes třicet let, ale nakonec jsme se přece jenom dočkali: Filter v čele s pašákem Richardem Patrickem se poprvé objevili v Česku. Na pódiu doslova nebyli vidět, ale i pro samotné slechy to byl zážitek. čtěte zde
Vydáno: 25.03.2024 20:05 v sekci Foto
fakker.cz na Facebooku fakker.cz na Instagramu fakker.cz na YouTube Pište na fakker.cz RSS na fakker.cz
Aktuální číslo Fakker!

KALENDÁŘ AKCÍ

Čt 18.04.
Slash (Winning Group Arena, Brno)
St 12.06.
Rock for People (Park 360, Hradec Králové)
Čt 13.06.
Rock for People (Park 360, Hradec Králové)
Pá 14.06.
Rock for People (Park 360, Hradec Králové)
So 15.06.
Rock for People (Park 360, Hradec Králové)
Pá 12.07.
Anders Conselfini (Rock Café Southock, Jablunkov)
St 07.08.
Brutal Assault (Pevnost Josefov, Josefov)
St 07.08.
Brutal Assault (Pevnost Josefov, Josefov)
Čt 08.08.
Brutal Assault (Pevnost Josefov, Josefov)
Pá 09.08.
Brutal Assault (Pevnost Josefov, Josefov)

» zobrazit všechny akce «

Aktuální číslo Spark
Rebel TV
©2014-2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 2336-3649
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe