Aktuální číslo v prodeji
Titulka aktuálního čísla
Kde koupit Fakker!
RECENZE: Crosses - Goodnight, God Bless, I Love U, Delete

RECENZE: Crosses - Goodnight, God Bless, I Love U, Delete.

Vydáno: 26.02.2024 08:12 v sekci Fakkerník - Petr Adámek | foto: Crosses

Tři kříže (nikoliv ty z bílýho kamení...) uprostřed zůstávají, stejně tak i žena coby ústřední motiv. Jen té barvy na předním obalu čerstvé nahrávky je oproti debutu víc. A dostatečně barevný je i samotný obsah.

CrossesCROSSES
Goodnight, God Bless, I Love U, Delete.

vyšlo: 13. října

Crosses, kteří se obvykle stylizují jako †††, není úplně snadné uchopit. Berme to zkrátka tak, že Chino Moreno, jinak hlas ikonických Deftones, a Shaun Lopez, též kytarista post-hardcorové bandy Far zkrátka potřebují vedlejší prostor k vybouření potřeb, které by v jejich domovských formacích neuplatnili. Většinu plochy okupují syntetizátory, lehké industriální plochy, zatímco kytara tu má až druhořadou roli a povětšinou prosakuje jen lehkými náznaky. Zadumaná, melancholická nálada prostupuje celou nahrávkou, čemuž vedle chladné elektroniky víc než vydatně napomáhá nezaměnitelný Morenův hlas. V Crosses využívá v maximální míře svoji umírněnější, rozvláčnou polohu, kterou dobře známe i z klidnějších míst jeho domovské formace. Oproti Deftones ale nezabíhá do agresivních extrémů ani excentrických výbuchů.

 

 

Oproti debutovému, devět let starému albu možná chybí hitový moment typu "The Epilogue". Když ne hit, tak aspoň humor: na konec desky si Crosses nechali skladbu s hostujících Robertem Smithem z The Cure. Pojmenování "Girls Float † Boys Cry" můžeme vnímat jako takový malý vtípeček na závěr. Metalová komunita je často úzkoprsá, nicméně když můžou na Brutal Assault s úspěchem vystupovat týpci jako Perturbator nebo Carpenter Brut, není důvod, aby metalheads nepřijali i Crosses. "Goodnight, God Bless, I Love U, Delete." za to rozhodně stojí.

Jak to dvojici pošlape naživo, zjistíme už 6. června v Praze.

 

(recenze vznikla pro březnové číslo časopisu Spark)

 

8/10
 
 

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Fajtfest, Better Lovers, Ithaca, Unearth, Black Bomb A, Shogun Tokugawa, Velké Meziříčí, 6.7.2024 (fotogalerie)
FOTO: A teď do kliku! Závěr FajtFestu zažil workout i bývalou ikonu The Dillinger Escape Plan částečně obživlí The Dillinger Escape Plan se letos ukážou na Brutal Assault s prapůvodním zpěvákem, ale jejich nejvýraznější tvář letos ulovil FajtFest. Greg Puciato se svými Better Lovers završil letošní FajtFest v senzační... čtěte zde
Vydáno: 08.07.2024 10:50 v sekci Foto
Fajtfest, While She Sleeps, Tallah, Knosis, Harms Way, The Truth Is Out There, Velké Meziříčí, 5.7.2024 (fotogalerie)
FOTO: While She Sleeps nebo Tallah? Druhý den FajtFestu neměl jasného vítěze O nejexotičtějších kapelách (přinejmenším geograficky) druhého fajtfesťáckého dne není třeba diskutovat. Debata není ani o nejnamakanějším zpěvákovi, to samé o domácí hvězdě dne. Ale o kterém z pátečních HEADLINERŮ se... čtěte zde
Vydáno: 07.07.2024 13:20 v sekci Foto
Fajtfest, Agnostic Front, Samurai Pizza Cats, Erra, Alpha Wolf, Grove Street, Worst, Velké Meziříčí, 4.7.2024 (fotogalerie)
FOTO: První den FajtFestu ovládli Agnostic Front. Zabouřili i jakoby-Electric Callboy Tradiční festival "corových" žánrů Fajtfest letos postihl nepříjemný výpadek hned dvou headlinerů. Dokázali se s tím na kopci nad Velkým Meziříčím popasovat? První festivalový den vcelku bez problémů. čtěte zde
Vydáno: 05.07.2024 20:34 v sekci Foto
Mighty Sounds, Čápův dvůr, Tábor, Bad Religion, The Hives, Agnostic Front, Get the Shot, The Casualties, Deez Nuts, Silverstein, Cock Sparrer, 28.-30.6.2024 (fotogalerie)
FOTO: Mighty Sounds potvrdil svoji extratřídu. Zářili Bad Religion, The Hives i Agnostic Front Osmnáctý ročník Mighty Sounds je u konce. Nechybělo na něm vůbec nic. Pestrá nabídka jídla, pití, zábavy a především šesti desítek kapel různých hudebních stylů. Na své si přišel úplně každý. čtěte zde
Vydáno: 02.07.2024 09:42 v sekci Foto
Boston Manor, .themayrevolution, Rock Café, Praha, 27.6.2024 (fotogalerie)
FOTO: Boston Manor jsou s každým koncertem lepší a lepší Od české premiéry v roce 2019, kdy supportovali Good Charlotte, se k nám britští hoši Boston Manor vrací často a rádi. Poslední červnový čtvrtek si vzali na mušku pražské Rock Café a místní klimatizace z toho radost neměla ani v... čtěte zde
Vydáno: 29.06.2024 22:37 v sekci Foto
fakker.cz na Facebooku fakker.cz na Instagramu fakker.cz na YouTube Pište na fakker.cz RSS na fakker.cz
Aktuální číslo Fakker!

KALENDÁŘ AKCÍ

St 07.08.
Brutal Assault (Pevnost Josefov, Josefov)
St 07.08.
Brutal Assault (Pevnost Josefov, Josefov)
Čt 08.08.
Brutal Assault (Pevnost Josefov, Josefov)
Pá 09.08.
Brutal Assault (Pevnost Josefov, Josefov)
Pá 04.10.
Our Last Night (SaSaZu, Praha)
Ne 27.10.
Imminence (MeetFactory, Praha)

» zobrazit všechny akce «

Aktuální číslo Spark
Rebel TV
©2014-2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 2336-3649
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe