Aktuální číslo v prodeji
Titulka aktuálního čísla
Kde koupit Fakker!
RECENZE: Infected Rain - Time

RECENZE: Infected Rain - Time

Vydáno: 10.03.2024 22:44 v sekci Fakkerník - Petr Adámek | foto: Napalm Records

Vytrvalostí, pílí a nepochybně i kvalitní hudební produkcí se z onehdy "exotických" Infected Rain stalo jméno, se kterým je na metalové scéně nutné počítat.

Infected Rain 2024INFECTED RAIN
Time

vyšlo: 9. února

Poslední fošna "Ecdysis" (2022) kapelu vykreslila v dosud nejdospělejší podobě, to když definitivně opustili bezpečné vody chytlavých a dobře zapamatovatelných vypalovaček typu "Mold" a přešaltovali na složitější kompozice. Novinka se v tomto ohledu vydává ještě dál, experimentů dál přibylo. Rozmanité zvukové hrátky mají veskrze doplňkový charakter a odehrávají se spíš v lehkých náznacích, než že by vysloveně přetvářely výraz kapely. "Never to Return" rozehrává blízkovýchodní zvukomalbu, "Vivarium" vzpomene na někdejší numetalové časy, nad kterými ale v polovině písně převezme moc osmdesátková elektronika. Následující "Pandemonium" je pak okořeněna regulérním tanečními EDM stopami, z "Game Of Blame" zase necitlivě vystupují výrazné elektronické bicí. Podobných drobnůstek je plné celé album, což může ve finále působit samoúčelně a rušivě. Lena a její banda experimentují trochu bez rozmyslu (alespoň to tak působí), skoro jako když si začínající kytarista přinese domů svůj první multiefekt a celý víkend zkouší, kolik různých zvuků, zkreslení a dalších efektů z té senzační krabičky dostane.

Co nadále udržuje integritu kapely, je pochopitelně výraz Leny Scissorhands, která se kromě čistého vokálu a porůznu naléhavých úrovní křiku pouští i do dosud neprobádaných poloh. Infected Rain v nové sestavě (basák Vladimir Babich od poloviny loňského roku pryč, jeho brácha, kytarista Sergey stejně tak a nově v sestavě basačka italského původu Alice Lane) jsou na "Time" do jisté míry originální a sví. Začínají se ale stávat trochu nečitelnými.

 

(recenze vznikla pro únorové číslo časopisu Spark)

 

6,5/10



DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Rock for People, Yungblud, Pendulum, Redzed, Palaye Royale, The Darkness, Soft Play Hradec Králové 15.6.2024 (fotogalerie)
FOTO: Yungblud dorostl pro největší pódia. Na stagei Rock for People musel propotit i spoďáry Ačkoliv byl v sobotu festivalový areál o něco prázdnější než v předchozích dnech, nadšení fanoušků to během večera nijak neubíralo. Yungblud se postu headlinera zhostil na výbornou, v brzkých ranních hodinách fesťák završili... čtěte zde
Vydáno: 16.06.2024 19:54 v sekci Foto
Rock for People, Bring Me The Horizon, Sum 41, Avril Lavigne, Dogstar, Alien Weaponry, Royal Republic, Hoobastank, Hradec Králové 14.6.2024 (fotogalerie)
FOTO: Bring Me The Horizon složili reparát. Na Rock for People přivezli hudební i vizuální skvost Mnoho návštěvníků festivalového roku 2019 nejspíš vzpomínalo na BMTH hořkosladce - především kvůli Oliho hlasivkám a špatnému zvuku, který jejich tehdejší koncert doprovázel. O pět let později všechno odpouštíme. čtěte zde
Vydáno: 15.06.2024 09:32 v sekci Foto
Rock for People, The Offspring, Parkway Drive, Neck Deep, Vypsaná fiXa, Body Count, Crystal Lake, Hradec Králové 13.6.2024 (fotogalerie)
Foto: The Offspring na Rock For People pokořili světový rekord! Zahráli pro 1,7 milionu lidí Dobře, s tím číslem tak trochu kecáme, ale kytarista Noodles mluvil o údajném počtu návštěvníků festivalu tak autenticky, že by mu na to člověk i naletěl. O pozici headlinerů se The Offspring podělili s Parkway Drive. čtěte zde
Vydáno: 14.06.2024 10:55 v sekci Foto
Rock for People, The Prodigy, P.O.D., Enter Shikari, Thy Art Is Murder, Hradec Králové 12.6.2024 (fotogalerie)
FOTO: První den Rock For People ovládli třaskaví The Prodigy a Enter Shikari. Corey Taylor se neukázal Festival Rock For People, ročník 29 otevřel brány pro očekávaných 40 tisíc návštěvníků. Hned první den jich dorazilo 32 tisíc. Nebyla nouze o metalcorové tóny a na závěr vypukla obrovská party s The Prodigy. čtěte zde
Vydáno: 13.06.2024 10:17 v sekci Foto
Machine Head, Refore, Forum Karlín, Praha, 10.6.2024 (fotogalerie)
FOTO: Strejda Robb a jeho Machine Head si v Praze otevřeli vysokou školu metalovou Po necelých dvou letech se do Prahy vrátili Machine Head. Tentokrát do menšího, za to v roli headlinerů. Lidí mohlo přijít víc, ale ti, kdo dorazili, rozhodně nelitovali. Příjemně strávený metalový dýchánek. čtěte zde
Vydáno: 11.06.2024 22:40 v sekci Foto
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- VIDEO: Lena z Infected Rain nakládá i bez své domácí party (04.05.2022 12:45 v Video)
- FOTO: Infected Rain nadchli fanoušky hladovějící po živé hudbě, Lena oblizovala vinyly (12.04.2022 22:00 v Foto)
- Lena z Infected Rain: „Jen díky hudbě jsem stále příčetná. Zpěv je pro mě terapie“ (08.04.2022 22:50 v Fakkerník)
- VIDEO: S Infected Rain si zascreamovala Heidi Shepherd z Butcher Babies (12.12.2021 17:50 v Video)
- VIDEO: Infected Rain představují novou fošnu, první pecka je venku (16.10.2021 13:15 v Video)
- Lena z Infected Rain o svém sexuálním idolu i nejdivočejší sexuální zkušenosti (05.10.2021 15:00 v Foto)
- FOTO: Na ukrajinském Fainem Mistě jsme zkusili nejšílenější místní drogu (09.08.2021 18:20 v Foto)
- VIDEO: Lena z Infected Rain pěje legendární hit Roxette (02.06.2021 15:50 v Video)
- FOTO: „Nekoupil jsem si vstupenky do řady,“ nadávalo se na koncertě Eluveitie ve Zlíně (08.12.2019 20:50 v Foto)
- Jinjer a Infected Rain na jednom festivalu! Nebezpečnou dvojku přiveze Basinfirefest (11.11.2019 07:25 v Novinky)
- AUDIO: Najděte dokonalou harmonii s novým singlem Infected Rain (06.09.2019 18:30 v Video)
- VIDEO: Z Infected Rain tryská šílenství i strach (01.08.2019 10:15 v Video)
- VIDEO: Italské metalové superstars Lacuna Coil jsou znovu ve hře (29.07.2019 12:50 v Video)
- FOTO: Bring Me the (playback) Horizon se na Rock for People opřeli o svou slávu, výkonem neohromili (05.07.2019 12:49 v Foto)
- FOTO: Papa Roach a While She Sleeps rulezz! Třetí den Nova Rocku odhalil i pár umělých penisů (25.06.2019 12:50 v Foto)
- FOTO: Lena a její rozdivočelí parťáci z Infected Rain si podali brněnskou Melodku (06.03.2019 14:15 v Foto)
- FOTO: Infected Rain opět seřezali Prahu jedovatými dready (06.03.2019 12:40 v Foto)
- VIDEO: Infected Rain dál rostou. Nový singl vychází u labelu Napalm Records (22.02.2019 12:00 v Video)
- VIDEO: Všichni znají pravdu, hlásí domácí Up!Great v novém singlu (12.02.2019 09:10 v Video)
- Sklizeň uplynulého týdne na Rock for People: Infected Rain, The Amity Affliction, Kodaline, Idles (18.12.2018 15:20 v Novinky)
fakker.cz na Facebooku fakker.cz na Instagramu fakker.cz na YouTube Pište na fakker.cz RSS na fakker.cz
Aktuální číslo Fakker!

KALENDÁŘ AKCÍ

Čt 27.06.
Boston Manor (Rock Café, Praha)
Pá 28.06.
Mighty Sounds (Letiště Čápův dvůr, Tábor)
So 29.06.
Mighty Sounds (Letiště Čápův dvůr, Tábor)
Ne 30.06.
Mighty Sounds (Letiště Čápův dvůr, Tábor)
Pá 12.07.
Anders Colsefni (Rock Café Southock, Jablunkov)
St 07.08.
Brutal Assault (Pevnost Josefov, Josefov)
St 07.08.
Brutal Assault (Pevnost Josefov, Josefov)
Čt 08.08.
Brutal Assault (Pevnost Josefov, Josefov)
Pá 09.08.
Brutal Assault (Pevnost Josefov, Josefov)
Pá 04.10.
Our Last Night (SaSaZu, Praha)

» zobrazit všechny akce «

Aktuální číslo Spark
Rebel TV
©2014-2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 2336-3649
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe