Aktuální číslo v prodeji
Titulka aktuálního čísla
Kde koupit Fakker!
RECENZE: Infected Rain - Time

RECENZE: Infected Rain - Time

Vydáno: 10.03.2024 22:44 v sekci Fakkerník - Petr Adámek | foto: Napalm Records

Vytrvalostí, pílí a nepochybně i kvalitní hudební produkcí se z onehdy "exotických" Infected Rain stalo jméno, se kterým je na metalové scéně nutné počítat.

Infected Rain 2024INFECTED RAIN
Time

vyšlo: 9. února

Poslední fošna "Ecdysis" (2022) kapelu vykreslila v dosud nejdospělejší podobě, to když definitivně opustili bezpečné vody chytlavých a dobře zapamatovatelných vypalovaček typu "Mold" a přešaltovali na složitější kompozice. Novinka se v tomto ohledu vydává ještě dál, experimentů dál přibylo. Rozmanité zvukové hrátky mají veskrze doplňkový charakter a odehrávají se spíš v lehkých náznacích, než že by vysloveně přetvářely výraz kapely. "Never to Return" rozehrává blízkovýchodní zvukomalbu, "Vivarium" vzpomene na někdejší numetalové časy, nad kterými ale v polovině písně převezme moc osmdesátková elektronika. Následující "Pandemonium" je pak okořeněna regulérním tanečními EDM stopami, z "Game Of Blame" zase necitlivě vystupují výrazné elektronické bicí. Podobných drobnůstek je plné celé album, což může ve finále působit samoúčelně a rušivě. Lena a její banda experimentují trochu bez rozmyslu (alespoň to tak působí), skoro jako když si začínající kytarista přinese domů svůj první multiefekt a celý víkend zkouší, kolik různých zvuků, zkreslení a dalších efektů z té senzační krabičky dostane.

Co nadále udržuje integritu kapely, je pochopitelně výraz Leny Scissorhands, která se kromě čistého vokálu a porůznu naléhavých úrovní křiku pouští i do dosud neprobádaných poloh. Infected Rain v nové sestavě (basák Vladimir Babich od poloviny loňského roku pryč, jeho brácha, kytarista Sergey stejně tak a nově v sestavě basačka italského původu Alice Lane) jsou na "Time" do jisté míry originální a sví. Začínají se ale stávat trochu nečitelnými.

 

(recenze vznikla pro únorové číslo časopisu Spark)

 

6,5/10



DOPORUČENÉ ČLÁNKY
 Pan Lynx - Cililynx (Unplugged live)
PREMIÉRA: Pan Lynx bez elektřiny a v pohodlí domova neztrácí nic ze své jedinečnosti Pan Lynx posílá do světa první ze tří videí, které pořídil v rámci unplugged live session. Osobitého akustického zpracování se dočkala titulní skladba loňského alba "Kdo se bojí, musí do lesa" - "Cililynx". Další dva intimně... čtěte zde
Vydáno: 07.04.2024 10:35 v sekci Video
Imodium, Forum Karlín, Praha, 4.4.2024 (fotogalerie)
FOTO: Imodium ve Foru Karlín uctili památku Kurta Cobaina a oslavili 20 let Imodium je definitivně zpátky. Na svém dosud nejvěším samostatném koncertě představili nového bubeníka, rozloučili se s tím původním, odhalili název chystaného alba a zavzpomínali na Nirvanu. čtěte zde
Vydáno: 05.04.2024 15:40 v sekci Foto
the.switch, Severals, Bike Jesus, Praha, 4.4.2024 (fotogalerie)
FOTO: the.switch kázali emoce, odhalili svý Skrytý místa a křitli vodou Už je to nějaký ten pátek, co jsme měli možnost si vychutnat the.switch naživo v Praze. V listopadu klukům vyšla nová deska s názvem Skrytý místa, kterou odehráli téměř celou během včerejší zastávky stejnojmenného turné v... čtěte zde
Vydáno: 05.04.2024 13:30 v sekci Foto
Co mají společného ženy a kytary? TOP 8 hlášek Slashe
„Co mají společného ženy a kytary?“ TOP 8 hlášek Slashe Slash spolu s Mylesem Kennedym a kapelou The Conspirators se po pěti letech vrací do Česka! Tentokrát vystoupí ve Winning Group Areně v Brně. Pište si do diářů: 18. dubna, Brno. čtěte zde
Vydáno: 01.04.2024 22:11 v sekci Fakkerník
Filter, Belmondo, Futurum, Praha, 24.3.2024 (fotogalerie)
FOTO: 30 let čekání u konce. Filter nebyli na pódiu skoro vidět, naštěstí byli slyšet Trvalo to přes třicet let, ale nakonec jsme se přece jenom dočkali: Filter v čele s pašákem Richardem Patrickem se poprvé objevili v Česku. Na pódiu doslova nebyli vidět, ale i pro samotné slechy to byl zážitek. čtěte zde
Vydáno: 25.03.2024 20:05 v sekci Foto
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- VIDEO: Lena z Infected Rain nakládá i bez své domácí party (04.05.2022 12:45 v Video)
- FOTO: Infected Rain nadchli fanoušky hladovějící po živé hudbě, Lena oblizovala vinyly (12.04.2022 22:00 v Foto)
- Lena z Infected Rain: „Jen díky hudbě jsem stále příčetná. Zpěv je pro mě terapie“ (08.04.2022 22:50 v Fakkerník)
- VIDEO: S Infected Rain si zascreamovala Heidi Shepherd z Butcher Babies (12.12.2021 17:50 v Video)
- VIDEO: Infected Rain představují novou fošnu, první pecka je venku (16.10.2021 13:15 v Video)
- Lena z Infected Rain o svém sexuálním idolu i nejdivočejší sexuální zkušenosti (05.10.2021 15:00 v Foto)
- FOTO: Na ukrajinském Fainem Mistě jsme zkusili nejšílenější místní drogu (09.08.2021 18:20 v Foto)
- VIDEO: Lena z Infected Rain pěje legendární hit Roxette (02.06.2021 15:50 v Video)
- FOTO: „Nekoupil jsem si vstupenky do řady,“ nadávalo se na koncertě Eluveitie ve Zlíně (08.12.2019 20:50 v Foto)
- Jinjer a Infected Rain na jednom festivalu! Nebezpečnou dvojku přiveze Basinfirefest (11.11.2019 07:25 v Novinky)
- AUDIO: Najděte dokonalou harmonii s novým singlem Infected Rain (06.09.2019 18:30 v Video)
- VIDEO: Z Infected Rain tryská šílenství i strach (01.08.2019 10:15 v Video)
- VIDEO: Italské metalové superstars Lacuna Coil jsou znovu ve hře (29.07.2019 12:50 v Video)
- FOTO: Bring Me the (playback) Horizon se na Rock for People opřeli o svou slávu, výkonem neohromili (05.07.2019 12:49 v Foto)
- FOTO: Papa Roach a While She Sleeps rulezz! Třetí den Nova Rocku odhalil i pár umělých penisů (25.06.2019 12:50 v Foto)
- FOTO: Lena a její rozdivočelí parťáci z Infected Rain si podali brněnskou Melodku (06.03.2019 14:15 v Foto)
- FOTO: Infected Rain opět seřezali Prahu jedovatými dready (06.03.2019 12:40 v Foto)
- VIDEO: Infected Rain dál rostou. Nový singl vychází u labelu Napalm Records (22.02.2019 12:00 v Video)
- VIDEO: Všichni znají pravdu, hlásí domácí Up!Great v novém singlu (12.02.2019 09:10 v Video)
- Sklizeň uplynulého týdne na Rock for People: Infected Rain, The Amity Affliction, Kodaline, Idles (18.12.2018 15:20 v Novinky)
fakker.cz na Facebooku fakker.cz na Instagramu fakker.cz na YouTube Pište na fakker.cz RSS na fakker.cz
Aktuální číslo Fakker!

KALENDÁŘ AKCÍ

Čt 18.04.
Slash (Winning Group Arena, Brno)
St 12.06.
Rock for People (Park 360, Hradec Králové)
Čt 13.06.
Rock for People (Park 360, Hradec Králové)
Pá 14.06.
Rock for People (Park 360, Hradec Králové)
So 15.06.
Rock for People (Park 360, Hradec Králové)
Pá 12.07.
Anders Conselfini (Rock Café Southock, Jablunkov)
St 07.08.
Brutal Assault (Pevnost Josefov, Josefov)
St 07.08.
Brutal Assault (Pevnost Josefov, Josefov)
Čt 08.08.
Brutal Assault (Pevnost Josefov, Josefov)
Pá 09.08.
Brutal Assault (Pevnost Josefov, Josefov)

» zobrazit všechny akce «

Aktuální číslo Spark
Rebel TV
©2014-2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 2336-3649
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe