EXKLUZIVNÍ PREMIÉRA: Pan Lynx pozval do lesa Kocába a Pavlíčka

Vydáno: 16.09.2023 14:30 - Petr Adámek

Tajemný a nevyzpytetelný Pan Lynx si přizval na pomoc polovinu Pražského výběru v podobě Michaela Kocába a Michala Pavlíčka. Společně vytáhli z propasti podvědomí na světlo světa píseň "Kdo se bojí, musí do lesa".
Michal Skořepa, který stojí za Panem Lynxem a v minulosti s Výběrem vystupoval v O2 Areně i na několika dalších koncertech, dodává: "Kdo se bojí, musí do lesa, byla první věc, co jsem složil pro Pana Lynxe. A právě Pan Lynx byl ten, kdo najednou přišel a dodal mi odvahy, abych oslovil svoje dětské hrdiny Michaela Kocába a Michala Pavlíčka, aby ji dotvořili se mnou.



Michael Kocáb si napsal texty do slok a Michal Pavlíček nahrál fenomenální kytarové sólo. Jedna věc je, že písni vtiskli neskutečnou magii a splnili mi dětský sen. Druhá věc je, že se odteď bojím chodit do lesa..."

Pan Lynx 2023


"Na desku jsem si víceméně s vyjímkou hostů natočil všechny nástroje, avšak vždy kromě bicích, na které si běžně netroufám. To se teď změnilo. Ze studia Sono musel narychlo odjet hlídat děti Adam Jánošík z The Atavists, který ten den natočil i bicí do singlu "Cililynx". Milan Cimfe, který stojí za mixem a masterem nahrávky, mě hecnul a já tak poprvé usedl za bubny sám. Do tohohle lesa jsem se, pravda, bál až až. Bylo to úplně poprvé," popisuje Michal Skořepa, který k písni - podobně jako ke všem ostatním skladbám na desce - vytvořil další originální artwork.

Skladba je v pořadí již čtvrtým singlem ze stejnojmenné debutové desky Pana Lynxe, která vychází 10. října. Na to navazuje křest 31. října v pražském Paláci Akropolis. Deska vyjde ve velmi netradiční podobě, na kterou kapela již za pár dní spustí kampaň na Startovači.


Pan Lynx - KDO SE BOJÍ, MUSÍ DO LESA (Feat. Michael Kocáb & Michal Pavlíček) [Lyric video]





DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení