EXKLUZIVNĚ: Simple Plan, I Prevail i Hentai Corporation v backstagi Rock for People

Vydáno: 12.07.2023 08:38 - Petr Adámek

Letošní ročník Rock for People nabídl fanouškům čtyři nadupané dny hudby, nejdražší line-up v historii a také nejsilnější návštěvnost. Redakce Fakkera na místě pařila jako o život, popíjela & užívala jiné lehké drogy a samozřejmě v zákulisí klábosila s muzikanty. I letos jsme byli hodně pilní!
Během čtyřech dní zvládla naše crew Dominik "Dom" Šidlo, Pavlína "Papája" Pečenková a Ondra "Wisby" Weisbauer pořídit devět rozhovorů. U většiny z nich s foťákem asistovala neúnavná Niwy Kováčová.

Rozhovory a další materiály budete postupně nacházet u nás na webu. Současně tímto znovu děkujeme pořadatelům, jejichž zásluhou mohla většina materiálu vzniknout.

S I Prevail jsme probrali dopad kapely na životy členů. Mimochodem, jeden z nich pracoval s býčími penisy, což už díky kapele nemusí. S Lozem z While She Sleeps jsme podrbali ostatní britské žánrově blízké kapely. Od Bring Me the Horizon po Architects.
Se Simple Plan jsme povídali o jejich začátcích, kámoších z ostatních kapel, oblíbencích v metalovém žánru i rozdílech mezi asijskými, evropskými a americkými fanoušky. Hentai Corporation zavzpomínali, jak počůrali autobus Avanged Sevenfold a málem od nich dostali do držky, i jak se změnila dynamika v kapele po půlročním abstinování. S Cane Hill jsme pokecali o hudbě, která je ovlivnila, o tom, jak prožívali Covid, a jaká je hudební scéna v jejich rodné Luisianě. Aleš Zbořil nás rozesmál, když vyprávěl o bizarních soutěžících v AZ kvízu, prozradil pár věcí ze zákulisí a rozpovídal se o spolupráci s Rock for People.

S Bury Tomorrow jsme probrali fenomén rock stars, běžný život hudebníků i nejvíc crazy zážitky z koncertů. S Bloodywood zase indickou metalovou scénu, názory na podobně žánrově rozmanité kapely, hudební vzory i důležitá alba formující jejich tvorbu.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení