FOTO: Satisfvcktion a The Agony vzpomínali na staré dobré časy, ale představili i nové fláky

Vydáno: 28.04.2024 17:29 - Redakce

Ultimátní rockovou nálož si poslední dubnový čtvrtek užili návštěvníci v pražském Rock Café. Dorazily totiž hned dvě stálice české hudební scény: ryze ženský kvartet The Agony a jihočeští úderníci Satisfvcktion.
Pražská, ryze dívčí čtveřice The Agony je na scéně od roku 2013. Za tu dobu vydala celkem tři alba, dvě EP a odehrála nespočet klubových koncertů, ale i vystoupení na předních českých festivalech. Vrcholem jejich kariéry pak byl bezesporu support legendárních Scorpions v pražské O2 aréně před dvěma lety.

Novinku "Rising" kapela vydala u příležitosti svého desátého výročí poté, co si během covidového období holky prošly menší krizí, jež se jim však povedla úspěšně zažehnat. A jelikož s ní sklízejí pozitivní ohlasy nejen na domácí scéně, rozhodly se ji vyvézt i za hranice. Během srpna je čeká několik zastávek i na britských ostrovech.

To jihočeští Satisfvcktion jsou na scéně o nějaký ten pátek dýl. Když se holky učily brnkat svoje první akordy, kluci už brázdili republiku křížem krážem a vydávali jedno album za druhým. Na kontě mají za svou třicetiletou kariéru už sedm studiovek a stovky koncertů a festivalů nejen u nás, ale i v Evropě.

Na svou novou desku Leaver jsou kluci patřičně hrdí. Aby taky ne, mazlili se s ní dva roky, než ji vypustili ven. Navíc si ji poprvé nechali míchat za hranicemi. Výsledný mix a master dánského Tue Madsena, který má na svém kontě jména jako Heaven Shall Burn, Meshuggah či Kataklysm, byl posledním dílkem do skládačky, a album tak mohlo konečně spatřit světlo světa.

Kluci jej pokřtili v listopadu loňského roku na svém domovském festivalu Dead End, který od roku 2009 pořádají, a jako host se na něm představila i zkušená Hanka Kosnovská, frontwoman kapely NIL a vokalistka Pražského Výběru, která zavítala i do Rock Caféčka, kde si s kluky střihla hned dvě skladby.

Vpravdě povedený večer, při kterém představily obě kapely nejen průřez svou dosavadní tvorbou, ale publikum bavily po celou dobu i svými nesčetnými vtípky. Fanoušci, z nich někteří neváhali urazit i 400 kilometrů, aby si tenhle zážitek nenechali ujít, tak odcházeli z klubu patřičně spokojeni.

text: MJ Croft
foto: Tom Black




DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení