Aktuální číslo v prodeji
Titulka aktuálního čísla
Kde koupit Fakker!
SPECIÁL: 44 alb, na která se v roce 2022 nejvíc těšíme

SPECIÁL: 44 alb, na která se v roce 2022 nejvíc těšíme

Vydáno: 16.01.2022 10:00 v sekci Fakkerník - Dominik Šidlo | foto: facebook interpreta

S chutí do dalšího roku! Koncertní omezení se nás v určité míře sice stále drží, s alby to ale vypadá mnohem slibněji než loni. Zde je čtyřiačtyřicet nejzajímavějších kousků, kterých by se nám mělo letos dostat.

Během roku 2022 se na nás chystá několik velkých bomb! Očekávaná a po singlech odhalovaná palba od Korn, devatenáctá studiová deska legendárních Scorpions nebo nový materiál Placebo, na který čekáme už devět let. Za ty dva týdny, jenž v lednu už stihly uběhnout, své releasy vypustili také například Skillet, Infected Rain nebo Underoath.


Billy Talent - Crisis of FaithBILLY TALENT
Crisis of Faith

vychází: 21. ledna

Náplní nadcházejícího releasu Billy Talent by měla být láska k devadesátkovému alt-rocku, který má už od počátků kapely velký vliv na jejich tvorbu. Možná právě proto se desce pracovně říkalo "Hendrix + Weezer". Tak proto jste si, kluci, k jednomu ze songů pozvali Riverse Cuoma z Weezer!




Korn - RequiemKORN
Requiem

vychází: 4. února

Po dlouhé době album, které Korn nejspíš nebudou představovat v kompletní sestavě. Fieldy sice basové pasáže nahrál, jeho "osobní odpočinek", jenž zahrnuje i pauzu od skupiny, však stále přetrvává. Dá se tedy očekávat, že květnový koncert v Praze se rovněž obejde bez dredatého Regieho. Podle dosud zveřejněných songů půjde o kombinaci Alice In Chains a stylu Korn z poloviny minulé dekády. Pořidte si album v předprodeji už teď.

 


Venom Prison - ErebosVENOM PRISON
Erebos

vychází: 4. února

Tady půjde o drsnou brutalitu, napovídá přebal i sama kapela. Tématem písní má být řecká mytologie, kde se s vraždami ani znásilňováním nešetřilo. Obraz sám prý představuje moment, kdy mladý člověk trpí obklopen horory zmíněných činů, čímž se sám dostává do nekončícího kruhu násilí, jenž jej bude ovládat po zbytek života.



Rolo Tomassi - Where Myth Becomes MemoryROLO TOMASSI
When Myth Becomes Memory

vychází: 4. února

"When Myth Becomes Memory" uzavře neplánovanou trilogii sesterských desek ("Grievances" /2015/ a "Time Will Die And Love Will Bury It" /2018/) a vyvrcholí na něm veškeré odrazy a snahy kapely, jež jsou prozatím kritiky přijímany velmi kladně. Mělo by jít o nejzvídavější album, co se týče experimentů se zvuky i všeobecným stylem, a o ucho možná zašustí podobnost s australskými Saviour.

 


Slash feat. Myles Kennedy And The ConspiratorsSLASH FEAT. MYLES KENNEDY AND THE CONSPIRATORS
4

vychází: 11. února

I přesto, že se Slash v roce 2016 znovu dal dokupy s Gánama, pořád pokračuje v sólo kariéře. Od té doby to bude už jeho druhý release, celkem pátý (čtvrtý ve spolupráci s Mylesem Kennedym And The Conspirators). Půjde přitom o poměrně starý materiál, pouze dva nebo tři songy vznikly během pandemie, většina z nich však dostala podobu ještě před ní. Pořidte si album v předprodeji už teď.


Eddie Vedder - EarthlingEDDIE VEDDER
Earthling


vychází: 11. února

Hlas a tvář Pearl Jam vydává už třetí sólovou fošnu a půjde dost možná o nejhvězdnější materiál celého roku. Jako hosté by se na "Earthling" totiž měli objevit Stevie Wonder, Elton John a Ringo Starr. Po jejich bok pak Vedder umístil nahrávky zpěvu svého zesnulého otce, jež se k němu dostaly přes kamaráda, s nímž jeho táta v minulosti spolupracoval. Tohle bude hodně silný!




Scorpions - Rock BelieverSCORPIONS
Rock Believer

vychází: 22. února

Nejkrásnější datum pro vydání alba v tomhle tisíciletí? Rozhodně 22. 2. 2022 (mimochodem narozky našeho šéfredaktora). Se Scorpions se přitom na devatenácté studiové desce poprvé objeví nový bubeník kapely Mikkey Dee, který šest let nazpět vystřídal Jamese Kottaka. V době vydání navíc budou Scorpions kousek před svými sedmapadesátými (!!!) narozeninami. Chápete to? Tolika se někteří z nás ani nedožijou!



Bad Omens - The Death of Peace of MindBAD OMENS
The Death of Peace of Mind

vychází: 25. února

Těžko věřit, jak moc Bad Omens v průběhu let vyrostli. Už svou druhou studiovkou se nepochybně stali světovou kapelou a teď se rozhodli laťku ještě posunout. Zároveň sami prohlásili, že je tvorba alba osvobodila, zbavili se stresu z očekávání, jak by deska měla znít. "Nepřichází v úvahu přijít pozdě nebo brzo. Tuhle věc musíte slyšet od začátku do konce a celou si ji projít s námi."




Avril Lavigne - Love SuxAVRIL LAVIGNE
Love Sux

vychází: 25. února

Tohle bude adeptem na nejzajímavější událost roku - Avril Lavigne se vrací k rockové hudbě. Jasně, ona vždycky byla tak trochu punkově střelená a divoká, jenže tentokrát věci do rukou vzal producent Travis Barker, který v posledních letech přepnul spousty rapperů a popařů na pop-punkery a rockery. Svůj um přidají rovněž Machine Gun Kelly, Blackbear a Mark Hoppus (blink-182).



Guns N' Roses - Hard SkoolGUNS N' ROSES
Hard Skool

vychází: 25. února

První nová deska z rukou kompletního tria Axl Rose, Slash a Duff McKagan po osmadvaceti letech. Hustý, co? Slash a McKagan se ke kapele opět přidali v roce 2016 po třiadvacetileté pauze. Obrovský čísla, když vaše kapela vydrží sotva dva roky. Čtyřskladbové EP bude obsahovat dvě novinky a dvě živé interpretace starších věcí.




Sabaton - The War To End All WarsSABATON
The War To End All Wars

vychází: 4. března

Kvůli covidu museli Sabaton přerušit tour, ve volném čase tedy dali dohromady materiál, kterým chtěli pouze podpořit předchozí desky, a udělali z něj jedno plnohodnotné album. Půjde o další release vyobrazující první světovou válku, přičemž každý song nese své vlastní poselství a konkrétní historický fakt. Pořidte si album a další bomba merch kapely v předprodeji už teď.



Placebo - Never Let Me GoPLACEBO
Never Let Me Go

vychází: 25. března

Po téměř devíti letech se Placebo vytasí s novým materiálem, který nahrávali v průběhu posledních čtyřiadvaceti měsíců. Půjde rovněž o první desku, již skupina vydá jako duo, v roce 2015 ji totiž opustil bubeník Steve Forrest. A držte se, pokud se covidy uklidněj, dorazí banda i do České republiky.




Northlane - ObsidianNORTHLANE
Obsidian

vychází: 1. dubna

Své album "Alien" z roku 2019 snad Northlane přestřelit nemůžou, ne? O borcích ale víme, že to nejsou troškaři a rozhodně budou mířit ještě výš. Ve třinácti písních chce kapela poukázat na nebezpečí lidské existence na internetu. Prý na něm trávíme až moc nezdravého času, který pak ústí ve vztek a nespokojenost. A jelikož album spatří světlo světa 1. dubna, očekávejte nějakou aprílovou srandu.



TBAFOZZY
Boombox

vychází: 15. dubna

I když se Fozzy na heavy-metalové scéně pohybují už od roku 1999, v Evropě byli donedávna v oblíbě spíše u žánrových fajnšmekrů. Od vydání průlomového alba "Judas" (2017) se však před nimi řítí k zemi všechny zdi a Chris Jericho a spol. mají ambice ve hvězdách. Podle titulních tracků desky by se jim cíl mohl zadařit, přičemž konkrétně sám Chris novince dost věří: "Věděli jsme, že na 'Judas' musíme navázat nejlepším životním výtvorem a 'Boombox' je přesně tím! Podle mě nás vystřelí ještě dál než předchozí placka."



Three Days Grace - ExplosionsTHREE DAYS GRACE
Explosions

vychází: 6. května

Three Days Grace popsali příchozí release jednoduše: "Hard rocková hudba, která pomůže najít maličkosti, díky kterým je život schůdnější." Jenže tohle sedí ke každé jejich placce. A je pravda, že zprávou, již se banda snaží předat, se kluci dost opakují už dlouhé roky. No, po "Outsider" (2018) mají rozhodně co napravovat, tak doufejme, že nepůjde o propadák.




DÁLE PLÁNOVÁNO NA 2022 (v tuto chvíli bez přesného termínu)

MEGADETH - the Sick, The Dying and The Dead
DEVIN TOWNSEND - Lightwork
KING DIAMOND - The Institute
WEEZER - Szns: Spring, Szns: Summer, Szns: Fall. Szns: Winter (4 alba)
OZZY OSBOURNE - TBA
RAMMSTEIN - TBA
MOTIONLESS IN WHITE - TBA
BRING ME THE HORIZON - TBA
ARCTIC MONKEYS - TBA
GHOST - TBA
ALTER BRIDGE - TBA
ANTHRAX - TBA
ARCH ENEMY - TBA
BLINK-182 - TBA
DISTURBED - TBA
FIVE FINGER DEATH PUNCH - TBA
GODSMACK - TBA
HALESTORM - TBA
LAMB OF GOD - TBA
METALLICA - TBA
PAPA ROACH - TBA
RED HOT CHILI PEPPERS - TBA
SLIPKNOT - TBA
WE CAME AS ROMANS - TBA
THE SMASHING PUMPKINS - TBA
SHINEDOWN - TBA
AVENGED SEVENFOLD - TBA
JOHN WOLFHOOKER - TBA
PARAMORE - TBA

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Filter, Belmondo, Futurum, Praha, 24.3.2024 (fotogalerie)
FOTO: 30 let čekání u konce. Filter nebyli na pódiu skoro vidět, naštěstí byli slyšet Trvalo to přes třicet let, ale nakonec jsme se přece jenom dočkali: Filter v čele s pašákem Richardem Patrickem se poprvé objevili v Česku. Na pódiu doslova nebyli vidět, ale i pro samotné slechy to byl zážitek. čtěte zde
Vydáno: 25.03.2024 20:05 v sekci Foto
Normandie, As December Falls, Self Deception, MeetFactory, Praha, 20.3.2024 (fotogalerie)
FOTO: Normandie přivezla balónky, nové album Dopamine a hlavně skvělou show Švédská alternativně rocková parta Normandie je v Česku hodně oblíbená. Do pražského MeetFactory tentokrát přivezla nové album "Dopamine". čtěte zde
Vydáno: 24.03.2024 21:01 v sekci Foto
Silent Planet, Thornhill, Paledusk, MeetFactory, 19.3.2024 (fotogalerie)
FOTO: Na Polaris bez Polaris. O pozici headlinera si to v Praze rozdali Thornhill a Silent Planet Když zkraje týdne zrušili Polaris z vážných osobních důvodů gig ve Vídni, začalo se nad pražskou show hned následující den smrákat. Klokani nakonec skutečně nepřijeli, i tak se vyplatilo si lupen nechat a do MeetFactory doskákat. čtěte zde
Vydáno: 21.03.2024 11:11 v sekci Foto
Slipknot jako vrazi. Už za pár dní v Dead by Daylight
Slipknot jako vrazi. Už za pár dní v Dead by Daylight Yo, gamers, vaše oblíbená (nebo nenáviděná) sebranka Slipknot už brzo ukáže svoje masky v oblíbený multiplayerový hororovce Dead by Daylight. čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 21:56 v sekci Novinky
Avatar, Aether Realm, Sasazu, Praha, 13.3.2024 (fotogalerie)
FOTO: Stay clown! Avatar řádili v Praze Zaplněný klub SaSaZu hostil ve středu 13. března koncert švédských metalových ekvilibristů Avatar. Stodvacetiminutový set plný frenetických reakcí publika a koňských dávek stage energie ze strany kapely napumpoval do všech... čtěte zde
Vydáno: 16.03.2024 22:15 v sekci Foto
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nášup od Rock for People: Parkway Drive, Corey Taylor nebo Avril Lavigne (01.11.2023 11:00 v Novinky)
- Avril Lavigne s více než tříletým zpoždění konečně dorazí do Prahy (06.04.2023 10:05 v Novinky)
- Slash odkryl pravdu o vzniku riffu Sweet Child O' Mine (02.03.2023 21:46 v Fakkerník)
- VIDEO: Jonathan Davis (Korn) vypomohl bizarnímu projektu Kim Dracula (24.02.2023 05:00 v Video)
- FOTO: Art-metaloví hrdinové Rolo Tomassi přivezli do pražského klubu Underdogs jedinečný zážitek (15.02.2023 10:58 v Foto)
- Korn a Evanescence vydali vlastní edice očních stínů (07.02.2023 23:10 v Novinky)
- Kapely podobné Rolo Tomassi a Holy Fawn nenajdete. Už tento čtvrtek obě zahrají v Praze (05.02.2023 10:10 v Novinky)
- Únor nás semele! Šest velkých koncertů v osmi dnech! (01.02.2023 21:58 v Fakkerník)
- VIDEO: Hudba Sabaton dojemnější, než kdy dřív. Slyšte cover v podání brněnského pěveckého sboru (11.01.2023 11:05 v Video)
- TOP ALBA 2022 podle redakce Fakkera (I.): vybírá Dominik „Dom“ Šidlo (01.01.2023 20:00 v Fakkerník)
- VIDEO: Členové Guns N' Roses a Red Hot Chilli Peppers válí společně s Iggy Popem (06.11.2022 12:10 v Video)
- FOTO: Three Days Grace potvrdili formu, v Česku opět nezklamali (06.10.2022 15:48 v Foto)
- Co nás čeká v říjnu. TOP 9 koncertů, které nesmíte prošvihnout (29.09.2022 06:00 v Fakkerník)
- Slipknot znovu uvidíme v Česku, poprvé na festivalu! Ulovil je Rock for People (28.09.2022 10:00 v Novinky)
- Koncert Bad Omens se přesouvá do většího. Dorazí taky Ghøstkid (26.08.2022 20:15 v Novinky)
- FOTO: Na koncertě Sabaton v Praze nepadl jediný voják, pouze litry piva (26.08.2022 17:40 v Foto)
fakker.cz na Facebooku fakker.cz na Instagramu fakker.cz na YouTube Pište na fakker.cz RSS na fakker.cz
Aktuální číslo Fakker!

KALENDÁŘ AKCÍ

St 12.06.
Rock for People (Park 360, Hradec Králové)
Čt 13.06.
Rock for People (Park 360, Hradec Králové)
Pá 14.06.
Rock for People (Park 360, Hradec Králové)
So 15.06.
Rock for People (Park 360, Hradec Králové)
Pá 12.07.
Anders Conselfini (Rock Café Southock, Jablunkov)
St 07.08.
Brutal Assault (Pevnost Josefov, Josefov)
St 07.08.
Brutal Assault (Pevnost Josefov, Josefov)
Čt 08.08.
Brutal Assault (Pevnost Josefov, Josefov)
Pá 09.08.
Brutal Assault (Pevnost Josefov, Josefov)
Pá 04.10.
Our Last Night (SaSaZu, Praha)

» zobrazit všechny akce «

Aktuální číslo Spark
Rebel TV
©2014-2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 2336-3649
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe