Glastonbury zrušeno i letos. Je festivalové léto v ohrožení?

Vydáno: 22.01.2021 09:50 - Milan Říský

Druhý rok za sebou byl zrušen prestižní britský festival Glastonbury. "Přes snahy udělat maximum, je jasné, že se nám festival letos nepodaří uskutečnit. Mrzí nás, že jsme vás zklamali," oznámili organizátoři Michael Eavis a Emily Eavis.
O tom, zda vůbec letošní ročník proběhne, se začalo spekulovat už během druhé vlny pandemie. Akce se měla konat 23. - 27. června, čímž nastává otázka, jak na tom budou další festivaly během léta, které jsou naplánovány na dřívější termíny. Například vloni zrušený Rock for People se má letos konat 10. - 12. června, rakouský Nova Rock v termínu 2. - 5. června a termíny německých festivalů Rock am Ring a Rock im Park jsou 11. - 13. června.




"Uvědomte si, jaké tento krok může mít v globálním a kulturním měřítku důsledky. Jde o největší světový festival, který se koná pod širým nebem, a mohl by udat tón v tom, nakolik se lidé letos při návštěvě hudebních akcí budou bát o zdraví," myslí si například předseda anglické Asociace nezávislých festivalů Paul Reed. Podle něj je možné, že i další hudební přehlídky v Anglii i jinde budou následovat Glastonbury.

Festival měl přitom vloni oslavit padesát let existence, vstupenky na rok 2020 zůstaly v platnosti na ten letošní. A teď budou platit i v roce 2022.


Greatest crowd moments at Glastonbury 2019






DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení