Aktuální číslo v prodeji
Titulka aktuálního čísla
Kde koupit Fakker!
RECENZE: Blink-182 - California

RECENZE: Blink-182 - California

Vydáno: 16.08.2016 15:15 v sekci Fakkerník - Petr Adámek | foto: facebook interpreta

První záchvěv nostalgie vyvolává už samotný titul desky. Může snad něco vystihovat pop-punk víc než právě Kalifornie? Že nový producent uchopil studium starého materiálu opravdu poctivě, dokazuje hned několik momentů, které už od Blinků známe.

Tak třeba úvodní kytarová vyhrávka "San Diego" či "Bored to Death" kontra "Adam's Song". Anebo zvuk kytary v "Teenage Satelites" versus "Every Time a Look for You". Jsou to sice jen lehké náznaky, ale nelze je přeslechnout. Jakýmsi návratem ke kořenům jsou kromě názvu alba i odkazy na jejich rodné město a kulturu.
Vedle částečné seberecyklace je na sedmé řadovce slyšitelná i snaha o co největší pestrost materiálu. Zatímco některé songy svojí rychlostí a přímočarostí připomínají oldschoolové časy kolem desky Dude Ranch, jíž budou pamatovat spíš skalní fanoušci, některé momenty jsou naopak úplně nové. V lehce potemnělém songu "Los Angeles" uslyšíte možná úplně poprvé odér osmdesátkových syntetizátorů, v "Sober" zase poprockový stadiónový nápěv a také lehké scratchování.

Kompletní recenzi a další velký článek o Blink-182 najdete v srpnovém čísle Fakkera.


Blink-182 F!

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
FAKKER BLOG: Vám už z toho jebe, desátníku! (I.)
FAKKER BLOG: Vám už z toho jebe, desátníku! (I.) Kniha z prostředí těžkotonážního ocelového kartelu. Kniha, jakou československý knižní trh ještě nepoznal je tady! Politicky nekorektní román už za bolševika! Natož dnes! čtěte zde
Vydáno: 03.12.2021 15:35 v sekci Fakkerník
Cocotte Minute interview: „Jsme agresivní idioti, neumíme hrát klidně“
Cocotte Minute interview: „Jsme agresivní idioti, neumíme hrát klidně“ Cocotte Minute mají před sebou pár závěrečných štací podzimní akustické tour. Covidové restrikce kapele značně pocuchaly nervy, ale kluci z pražského Žižkova mají tuhý kořínek a pokud se nestane něco zcela neočekávaného,... čtěte zde
Vydáno: 02.12.2021 20:15 v sekci Fakkerník
Hammerfall - Hammer Of Dawn
VIDEO: Hammerfall představují klip jak z hororu. Nové album je blíž, než si myslíte Hrůzostrašný klip z prostředí zamlženého hřbitova, zábavního parku i pavouky prolezlé půdy představuje titulní skladbu "Hammer Of Dawn" ze stejnojmenného (a již dvanáctého) alba velkolepých powermetalistů Hammerfall. Dočkáme se... čtěte zde
Vydáno: 02.12.2021 13:30 v sekci Video
Three Days Grace - So Called Life
VIDEO: Three Days Grace se vracejí nasraněší než kdy dřív! Přes tři a půl roku! To je jako skoro celé středoškolské studium s maturitou... Tak dlouho jsme čekali na novou hudbu Three Days Grace. Teď, když jsme se dočkali, nelze než klukům poblahopřát. Odmaturovali s vyznamenáním! čtěte zde
Vydáno: 01.12.2021 10:50 v sekci Video
PÁTEČNÍ BORDEL (53): Emigrate, Whitechapel, Four Stroke Baron, Wyfe
PÁTEČNÍ BORDEL (53): Emigrate, Whitechapel, Four Stroke Baron, Wyfe Po třech letech se připomíná Richard Kruspe a jeho družina Emigrate, ovšem na oslavný ohňostroj to tentokrát není. Naší recenzi neunikla úderka Whitechapel ani progoví špílmachři Four Stroke Baron. Zhodnotili jsme i debut domácí... čtěte zde
Vydáno: 27.11.2021 10:00 v sekci Fakkerník
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Vrátí se Tom DeLonge do Blink-182? (22.11.2021 17:30 v Novinky)
- Je to v masturbaci! Tom DeLonge odhalil svůj trik na zrychlení hry na kytaru (28.09.2021 09:00 v Novinky)
- Mark Hoppus z Blink-182 bojuje s rakovinou ze všech sil (24.07.2021 10:45 v Novinky)
- Alba Blink-182 se mohla jmenovat úplně jinak, odkrývá Tom DeLonge (14.12.2020 18:40 v Novinky)
- SPECIÁL: Pet nejdražších rockových klipů v historii (11.10.2020 08:10 v Fakkerník)
- Travis Barker prozradil, jak to bylo se zkoušením Nirvany (07.06.2020 14:15 v Novinky)
- AUDIO: Máte rádi vánoční písně? Tak to si určitě nepouštějte novinku Blink-182 (10.12.2019 08:15 v Video)
- VIDEO: Bilancují Blink-182 nad svým dosavadním životem? (22.06.2019 15:18 v Video)
- Blink-182 zahrají k 20. výročí vydání kompletní album Enema of the State (25.03.2019 10:00 v Novinky)
- Rakouský Nova Rock znovu nakládá: dorazí Linkin Park i Blink-182 (28.10.2016 11:15 v Novinky)
- VIDEO: Blink-182 namísto sebe svlékli tři mladé holky (24.10.2016 17:05 v Video)
- VIDEO: Když se Blink-182 podívá na zoubek světoznámý DJ (11.09.2016 11:30 v Video)
- 5 věcí, které jste (možná) nevěděli o Blink-182 (21.08.2016 19:00 v Fakkerník)
- Blink-182: Zkoušet před turné? A proč? (19.08.2016 19:20 v Fakkerník)
- VIDEO: Blink-182 zpátky se v novém klipu vrací na střední školu (21.06.2016 14:20 v Video)
- Blink-182 v původní sestavě? (06.05.2016 10:40 v Novinky)
- AUDIO: Svátek pro všechny pop-pankáče - nový track Blink-182 je na světě (28.04.2016 12:55 v Video)
- Blink-182 jako metalový nášup! (19.03.2016 10:50 v Fakkerník)
- Dočkáme se v příštím roce nového alba Blink-182? Nejspíš ano! (10.12.2015 18:40 v Novinky)
- Blink-182 se neflákaj! Pět nových songů je hotových (22.10.2015 10:00 v Novinky)
fakker.cz na Facebooku fakker.cz na Instagramu fakker.cz na YouTube Pište na fakker.cz RSS na fakker.cz
Aktuální číslo Fakker!

KALENDÁŘ AKCÍ

Út 25.01.
Eskimo Callboy (MeetFactory, Praha)
St 26.01.
Annisokay (Rock Café, Praha)
Pá 28.01.
Ozzy Osbourne (O2 Arena, Praha)
Út 01.02.
Bullet For My Valentine (Forum Karlín, Praha)
St 02.02.
Frank Carter & The Rattlesnakes (MeetFactory, Praha)
Čt 10.02.
Skynd (Rock Café, Praha)
Pá 11.02.
Erra, Brand of Sacrifice (Rock Café, Praha)
St 16.02.
Bring Me The Horizon, A Day To Remember, Lorna Shore, Poorstacy (Malá sportovní hala, Praha)
Čt 17.02.
Crystal Lake, Currents, Kingdom of Giants (Rock Café, Praha)
Pá 18.02.
Carnifex, Chelsea Grin (Barrák Music Club, Ostrava)

» zobrazit všechny akce «

Aktuální číslo Spark
Rebel TV
©2014-2021 SMILE MUSIC s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 2336-3649
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver