Aktuální číslo v prodeji
Titulka aktuálního čísla
Kde koupit Fakker!
RECENZE: Blink-182 - California

RECENZE: Blink-182 - California

Vydáno: 16.08.2016 15:15 v sekci Fakkerník - Petr Adámek | foto: facebook interpreta

První záchvěv nostalgie vyvolává už samotný titul desky. Může snad něco vystihovat pop-punk víc než právě Kalifornie? Že nový producent uchopil studium starého materiálu opravdu poctivě, dokazuje hned několik momentů, které už od Blinků známe.

Tak třeba úvodní kytarová vyhrávka "San Diego" či "Bored to Death" kontra "Adam's Song". Anebo zvuk kytary v "Teenage Satelites" versus "Every Time a Look for You". Jsou to sice jen lehké náznaky, ale nelze je přeslechnout. Jakýmsi návratem ke kořenům jsou kromě názvu alba i odkazy na jejich rodné město a kulturu.
Vedle částečné seberecyklace je na sedmé řadovce slyšitelná i snaha o co největší pestrost materiálu. Zatímco některé songy svojí rychlostí a přímočarostí připomínají oldschoolové časy kolem desky Dude Ranch, jíž budou pamatovat spíš skalní fanoušci, některé momenty jsou naopak úplně nové. V lehce potemnělém songu "Los Angeles" uslyšíte možná úplně poprvé odér osmdesátkových syntetizátorů, v "Sober" zase poprockový stadiónový nápěv a také lehké scratchování.

Kompletní recenzi a další velký článek o Blink-182 najdete v srpnovém čísle Fakkera.


Blink-182 F!

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Cocotte Minute, Elektrïck Mann, Byt č.4, Rock Café, Praha, 10.5.2024 (fotogalerie)
FOTO: Hlava na hlavě, stříkající pot, mejdan. Cocotte Minute zas jednou udělali bordel Vypadá to, že Cocotte Minute mají novou tradici. Bylo to již podruhé, co se spolu s Elektrïck Mann vypravili do vyprodaného Rock Café, aby tam spolu s nejvěrnějšími fanoušky udělali opravdu pořádný kotel. Teda bordel. čtěte zde
Vydáno: 14.05.2024 14:10 v sekci Foto
ROZHOVOR: Nikdo tě nemá rád - Nihilistická sekta nebo cool kapela
ROZHOVOR: Nikdo tě nemá rád - Nihilistická sekta nebo cool kapela Už jste taky slyšeli, že vás nikdo nemá rád a jste k hovnu? Jo, my docela často od tuzemských Nikdo tě nemá rád. čtěte zde
Vydáno: 06.05.2024 12:47 v sekci Fakkerník
Landmvrks, The Devil Wears Prada, Like Months to Flames, Guilt Trip, Lucerna Music Bar, Praha, 1.5.2024 (fotogalerie)
FOTO: Landmvrks rozbili Prahu na padrť Několik týdnů nazpátek přesunuli promotéři vyprodaný koncert z prostor MeetFactory do o něco většího Lucerna Music Baru, který tak nabídl pár desítek lístků navíc. I tak se na všechny nedostalo a na sítích bylo po lupenech... čtěte zde
Vydáno: 02.05.2024 15:47 v sekci Foto
Dim Haze - Stay (I Need Ya)
VIDEO: Ukažte se světu v celé své zranitelnosti, vybízí nové songy Dim Haze Dim Haze, indie popový projekt Vladimíra Zemánka, vypustil 11. dubna nový singl a videoklip "Stay (I Need Ya)". Ten navazuje na předchozí píseň "Lips" z konce března. Jde o první hudební kousky od loňského EP "Out For Stimuli". čtěte zde
Vydáno: 29.04.2024 00:21 v sekci Video
Satisfvcktion, The Agony, Rock Café, Praha, 25.4.2024 (fotogalerie)
FOTO: Satisfvcktion a The Agony vzpomínali na staré dobré časy, ale představili i nové fláky Ultimátní rockovou nálož si poslední dubnový čtvrtek užili návštěvníci v pražském Rock Café. Dorazily totiž hned dvě stálice české hudební scény: ryze ženský kvartet The Agony a jihočeští úderníci Satisfvcktion. čtěte zde
Vydáno: 28.04.2024 17:29 v sekci Foto
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- TOP HUDEBNÍ AKCE 2023 podle Papáji (03.02.2024 23:10 v Fakkerník)
- TOP ALBA 2023 podle redakce Fakkera (V.): vybírá Jakub „Poštý" Poštolka (05.01.2024 09:27 v Fakkerník)
- VIDEO: To je doják! Už jste viděli nový klip Blink-182? (25.09.2023 10:00 v Video)
- FOTO: Blink-182 si v Praze napravili reputaci. Vzduchem létaly spermie i nostalgie (21.09.2023 17:57 v Foto)
- AUDIO: blink-182 i s Tomem prý nahráli nejlepší album kariéry. Dejte si první singl (14.10.2022 10:40 v Video)
- Tom DeLonge zpátky v blink-182! Kapela objede svět a ukáže se i v Praze (11.10.2022 20:45 v Novinky)
- 10 důvodů, proč rok 2021 nebyl až tak na hovno (02.01.2022 10:30 v Fakkerník)
- Vrátí se Tom DeLonge do Blink-182? (22.11.2021 17:30 v Novinky)
- Je to v masturbaci! Tom DeLonge odhalil svůj trik na zrychlení hry na kytaru (28.09.2021 09:00 v Novinky)
- Mark Hoppus z Blink-182 bojuje s rakovinou ze všech sil (24.07.2021 10:45 v Novinky)
- Alba Blink-182 se mohla jmenovat úplně jinak, odkrývá Tom DeLonge (14.12.2020 18:40 v Novinky)
- SPECIÁL: Pet nejdražších rockových klipů v historii (11.10.2020 08:10 v Fakkerník)
- Travis Barker prozradil, jak to bylo se zkoušením Nirvany (07.06.2020 14:15 v Novinky)
- AUDIO: Máte rádi vánoční písně? Tak to si určitě nepouštějte novinku Blink-182 (10.12.2019 08:15 v Video)
- VIDEO: Bilancují Blink-182 nad svým dosavadním životem? (22.06.2019 15:18 v Video)
- Blink-182 zahrají k 20. výročí vydání kompletní album Enema of the State (25.03.2019 10:00 v Novinky)
- Rakouský Nova Rock znovu nakládá: dorazí Linkin Park i Blink-182 (28.10.2016 11:15 v Novinky)
- VIDEO: Blink-182 namísto sebe svlékli tři mladé holky (24.10.2016 17:05 v Video)
- VIDEO: Když se Blink-182 podívá na zoubek světoznámý DJ (11.09.2016 11:30 v Video)
- 5 věcí, které jste (možná) nevěděli o Blink-182 (21.08.2016 19:00 v Fakkerník)
fakker.cz na Facebooku fakker.cz na Instagramu fakker.cz na YouTube Pište na fakker.cz RSS na fakker.cz
Aktuální číslo Fakker!

KALENDÁŘ AKCÍ

St 12.06.
Rock for People (Park 360, Hradec Králové)
Čt 13.06.
Rock for People (Park 360, Hradec Králové)
Pá 14.06.
Rock for People (Park 360, Hradec Králové)
So 15.06.
Rock for People (Park 360, Hradec Králové)
Pá 12.07.
Anders Colsefni (Rock Café Southock, Jablunkov)
St 07.08.
Brutal Assault (Pevnost Josefov, Josefov)
St 07.08.
Brutal Assault (Pevnost Josefov, Josefov)
Čt 08.08.
Brutal Assault (Pevnost Josefov, Josefov)
Pá 09.08.
Brutal Assault (Pevnost Josefov, Josefov)
Pá 04.10.
Our Last Night (SaSaZu, Praha)

» zobrazit všechny akce «

Aktuální číslo Spark
Rebel TV
©2014-2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 2336-3649
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe