RECENZE: Blink-182 - California

Vydáno: 16.08.2016 15:15 - Petr Adámek

První záchvěv nostalgie vyvolává už samotný titul desky. Může snad něco vystihovat pop-punk víc než právě Kalifornie? Že nový producent uchopil studium starého materiálu opravdu poctivě, dokazuje hned několik momentů, které už od Blinků známe.
Tak třeba úvodní kytarová vyhrávka "San Diego" či "Bored to Death" kontra "Adam's Song". Anebo zvuk kytary v "Teenage Satelites" versus "Every Time a Look for You". Jsou to sice jen lehké náznaky, ale nelze je přeslechnout. Jakýmsi návratem ke kořenům jsou kromě názvu alba i odkazy na jejich rodné město a kulturu.
Vedle částečné seberecyklace je na sedmé řadovce slyšitelná i snaha o co největší pestrost materiálu. Zatímco některé songy svojí rychlostí a přímočarostí připomínají oldschoolové časy kolem desky Dude Ranch, jíž budou pamatovat spíš skalní fanoušci, některé momenty jsou naopak úplně nové. V lehce potemnělém songu "Los Angeles" uslyšíte možná úplně poprvé odér osmdesátkových syntetizátorů, v "Sober" zase poprockový stadiónový nápěv a také lehké scratchování.

Kompletní recenzi a další velký článek o Blink-182 najdete v srpnovém čísle Fakkera.


Blink-182 F!

DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení