EXKLUZIVNÍ PREMIÉRA: Pan Lynx ukazuje, že i popová skladba může mít hloubku

Vydáno: 08.10.2023 16:00 - Petr Adámek

Jsou dva dny před vydáním debutové desky a Pan Lynx s Michalem Skořepou vydávají pátý singl "Na dně postele". Po předešlých "vykroucenostech" se jedná o nečekaně intimí, až popovou věc.
"Píseň 'Na dně postele' vznikla před jedenácti lety, kdy jsem prožíval transcendetní románek s velmi talentovanou a kouzelně nepolapitelnou tanečnicí. Jeli jsme si planety, minulý životy a podobný koníčky. Došlo-li však na intimnosti, nedokázala nikdy překročit určitou hranici, protože měla srdce obsazený šedovlasým indiánem, a tak se z našich společně poloprobdělých nocí stávala změt osudově intenzivních objetí a šlachy ohrožujících držení za ruce. Přesto, nebo možná proto, že jsme nikdy nedošli dál, předčila tahle zkušenost svojí intenzitou všechno, co jsem do tý doby s holkou poznal. Podobný pocity iniciačního deliria, kdy ve vás probíhaj procesy, který neznáte, a můžete je jen nechat sebou procházet, jsem měl později s americkýma indiánama v teepee na Peyote. Nevíte, jestli jste víc ve stavu změněnýho vědomí na základě kaktusu, nebo celonočního bdění. Každopádně vyjdete z tý zkušenosti pozměněný," vysvětluje Michal Skořepa.


"I proto má 'Na dně postele' na desce 'Kdo se bojí, musí do lesa' svoje místo minimálně jako třeba 'Výlety do temnoty' (první singl Pana Lynxe, pozn. red). Pojednává totiž o tom, že cest do hloubky toho lesa ve vás vede víc a jsou mnohdy nečekaně barevný. Co se týče transformace skrze ženský, jsou za mě nadaný tanečnice obecně zdaleka nejefektivnější," dodává autor.

Pan Lynx 2023

Za bicí usedl jako host fenomenální Roman Vícha a andělský hlásek, který věc místy podprahově podbarvuje, patří žlutovlasé zpěvačce Žanet. "S Žanet se známe už velmi dlouho a věděl jsem, že dodá pecce tolik potřebnou podprahovou jemnou ženskou esenci. Co se týče Romana Víchy, byl pro mě pro tuhle skladbu dlouho jasným favoritem, protože pomalý meditativní groovy tady málokdo dává tak jako on. Je pro mě čest mít ho zrovna v něčem, na čem mi tolik záleželo." K písni, tak jako ke všem předchozím vznikl nový, Skořepou ručně kreslený artwork.


"Měl jsem v plánu udělat další videoklip, se kterým měla pecka vylézt, ale tak jsem si uletěl vizuálně na přípravě desky, že jsem se rozhodl, že všechno má svůj čas. Ale dříve, nebo později na něj dojde."


Pan Lynx 2023

Nahrávka "Kdo se bojí, musí do lesa" vychází už 10. října a momentálně Michal s Panem Lynxem rozjeli na Startovači kampaň na její velmi nezvyklou podobu. Mrkněte na to, pokud je chcete podpořit!

Na vydání desky navazuje křest v Paláci Akropolis 31.10.2023. s hosty, jako jsou Wohnout, nebo Michael Kocáb.



Pan Lynx - NA DNĚ POSTELE [Lyric video]

DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení