Listopad ve znamení vačnatců: do Prahy se vrátí The Wombats

Vydáno: 12.08.2015 06:35 - Petr Adámek

Liverpoolská indie-rocková kapela The Wombats vydala letos na jaře třetí studiovku Glitterbug. Release doprovází turné, v jehož rámci se trio podívá 17. listopadu do pražského Lucerna Music Baru.
Novinku Glitterbug produkovali sami Wombats (Mathew „Murph“ Murphy – kytara, zpěv, Tord Øverland Knudsen – basa, Dan Haggis – bicí) společně s Markem Crewem z Bastille. Pro kapelu je Glitterbug zatím nejosobnější nahrávka. „Většinu jsme nahrávali s Markem Crewem v panelácích jiholondýnského Battersea,“ popisuje nahrávací proces Murphy. Na rozdíl od předchozích dvou alb se do tvůrčího procesu zapojili více i ostatní členové kapely. „Do všeho to vdechlo trochu čerstvého vzduchu. Pro mě bylo fajn, že jsem nemusel skládat každou písničku,“ komentuje Murphy.

Album je inspirované Murphyho pobytem v Los Angeles, kde byl podle svých slov vtažen do velkoměstského mixu přepychu a úzkosti. Při skládání písniček na nové album se zaměřil na nápad psát o bouřlivém vztahu s fiktivní ženou z Los Angeles. K inspiraci stojící za albem zpěvák dodal: „Jak šel čas, jezdil jsem do Los Angeles stále víc a ta myšlenka ve mně rostla. Deska je o závisti, boji, přetvářce, obavách a strachu, kterým nás LA, a vlastně i každé velké město na světě, obklopuje.“

Vstupenky jsou k dispozici v předprodeji od 640 Kč na pokladně Lucerna Music Baru, na webu www.musicbar.cz a v sítích GoOut.cz, Ticketpro, Ticketportal a Eventim. Na místě v den koncertu vyjdou na 740 Kč.

Wombats - Greek Tragedy

DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení