RECENZE: Palaye Royale - Death or Glory

Vydáno: 14.10.2024 07:01 - Petr Adámek

"Každá doba má své hrdiny. Jeden čas to pro určitý posluchačský segment bývali My Chemical Romance. A právě jejich místo by nyní mohli zaujmout Palaye Royale."
Palaye Royale 2024 Death of GloryPALAYE ROYALE
Death or Glory

vyšlo: 30. srpna

Přesně takto začínala moje recenze předchozí desky "Fever Dream" před dvěma lety. A napíšu to znovu, jelikož vše platí i nadále, snad jen s tím rozdílem, že k tomu stát se skutečnou generační kapelou mají Palaye Royale nakročeno zase o něco víc. Přinejmenším v Česku je jejich popularita enormní. Jen za poslední dva roky u nás hráli šestkrát, přičemž fanoušci stále nemají dost, a tak si trio ještě letos střihne další koncert.

Fanouškům jistě nebude vadit, že kreativní posun od zmíněného posledního alba není u pánů nikterak výrazný. Sestava stále těží převážně ze 70. let, glamrocku a rock'n'rollu, tu a tam s lehce elektronickým nádechem ("Showbiz"), někdy zase s výraznějším přispěním klavíru. Nejsilnější zbraní kapely jsou jednoduché, energické a chytlavé skladby (skvělým příkladem je třeba "Hot Mess") ruku v ruce s další cennou devizou v podobě hlasu zpěváka Remingtona Leitha. Je výrazný, drzý, uhrančivý a dostatečně sexy. Sen každé kapely, takovýto zpěvák. Jeho projev chvílemi připomíná zpěváka další mladé komety - Italů Måneskin.

Jakkoliv to zní jako klišé, Palaye Royale, podobně jako další sluníčko do party Yungblud jsou tu jednoduše od toho, aby činili svět lepším místem a své fanoušky šťastnějšími bytostmi. A to není vůbec málo.


(recenze vznikla pro srpnové číslo časopisu Spark)

 

7/10
 
 
 


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení