FOTO: Pan Lynx je stále ve formě. V ukrutně živočišné formě

Vydáno: 02.10.2024 20:30 - Petr Adámek

Pan Lynx je hudební zjevení. Kdo mu od jeho prvních kroků českou hudební planinou věnoval alespoň pár minut, bude tato slova jen těžko rozporovat. Rok od svého prvního velkého koncertního zářezu si dal v hlavním městě repete.
Hudebník Michal Skořepa, který za Panem Lynxem stojí, je puntičkář, detailista, maximalista a perfekcionista, což je dostatečně znát jak ze studiové nahrávky "Kdo se bojí, musí do lesa", z videoklipů, kreslených artů a vlastně čehokoliv, na co sáhne. Vlastně je tak trochu blázen, ale takový ten správný blázen, které umění zoufale potřebuje, aby mohly vznikat nové, neotřelé formy.

Debutový koncert v Paláci Akropolis byl speciální nejen z toho důvodu, že byl první. Kapela s sebou přitáhla arzenál světel, jak kdyby měla hrát v hale, křtilo se hlínou, dorazil věhlasný producent Milan Cimfe i ještě věhlasnější Michael Kocáb...

A speciální to bylo i tentokrát. Opět si nešlo nevšimnout skvěle vymyšlených světel, které báječně dokreslovaly atmosféru. Znovu dorazil Kocáb, tentokrát i se svým dlouholetým felákem Michalem Pavlíčkem, to proto, aby si s Panem Lynxem zahráli titulní "Kdo se bojí, musí do lesa". Kocáb znovu pobavil, když bez uzardění přiznal, že si nepamatuje text a na pódium si přinesl tahák. Kromě této lynxoviny zazněla i pražskovýběrovina "Člověk bez talentu".



Zmíněné album, které široce bodovalo i u kritiky, zaznělo komplet. Také pecky Stroy, tedy Skořepovy bývalé kapely a taktéž dvě novinky, a to společně s tvrzením, že druhá deska by měla vyjít příští rok. Kdo se těší, musí do lesa počkat.

Ústřední důvod, proč byl tento koncert znovu speciální, je vlastně banální. Lynxova show je skutečným svátkem hudby. Ten kluk (nebo přerostlá kočka?) jednoduše umí. Navíc se obklopil skvělými hudebníky - sledovat hráče na kterémkoliv postu je prostě labůžo. A také v textech se i po desátém poslechu objeví něco úplně nového.

Pan Lynx má skvěle našlápnuto a navíc tu přednost, že dopadne vždy na všechny čtyři. Bude radost sledovat, co přijde dál.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení