FOTO: Jako doma. Dog Eat Dog oslavili v Paláci Akropolis 30 let od debutu

Vydáno: 27.09.2024 22:52 - Michal Ivanega

Kultovní Dog Eat Dog ani letos zastávku v ČR nevynechali. Tentokrát na svém aktuálním turné připomínají 30 let od vydání legendárního alba All Boro Kings.
Turné odstartovali rovnou v Praze v Paláci Akropolis, a byl to start opravdu nadmíru vydařený. Jako první support se představili hardcore / punkoví Sudden Waves z kanadského Montrealu. Již během jejich setu se pod podiem vytvořil pěkný kotlík. Další předkapela, spřátelení a domácí Jet8 taktéž nezklamali. Navíc, jejich saxofonistka na podiu rovnou zůstala, a skvěle a energicky zastoupila u Dog Eat Dog jejich zdravotně indisponovaného hráče.

Hlavní partička na sebe nenechala dlouho čekat a brzy spustili svůj dlouhý set složený převážně z oslavovaného alba "All Boro Kings", ovšem došlo samozřejmě i na pecky z nejnovějšího počinu "Free Radicals", které se již stihlo pořádně dostat pod kůži. Hymna "Never Give In" či funny song "Man's Best Friend" jsou prostě skvělé chytlavé pecky, které člověk prostě chce slyšet naživo. Úplně největší odezva ale přišla samozřejmě při "Who's the King" a "No Fronts".

Prostory Paláce Akropolis kapele neuvěřitelně sedly, což ostatně i během několikrát zmínili. Je až s podivem, kolik energie nestárnoucí John Connor a spol. dokážou svým fanouškům předat - a ti jim ji s radostí vrací zpět.

Byla to hodně opravdu velká a vydařená party. Kapela šlapala, fanoušci moshovali. Žádné projekce, žádné speciální extra efekty, jen pořádná muzika, pogo a pot. Dokonce ani zadní plachta s názvem kapely a tour nebyla pořádně nasvícena, ale to bylo v tom okamžiku vlastně vedlejší. Dalo by se říct, že skoro ani nešlo o to, že Dog Eat Dog jsou živoucí a oprávněně kultovní legendou, ale o to, aby si všichni prostě pořádně užili skvělý mejdan a večer s neskutečně pozitivně naladěnými týpky na podiu.

To pak potvrdili i po koncertě, kdy se rovnou z podia odebrali do předsálí mezi své věrné a dlouholeté fanoušky. Neodešli, dokud se nepodepsali či nevyfotili se všemi, kdo chtěli. Právě tahle lidskost, pozitivita a energie z nich dělá to co tito kingové doopravdy jsou - nestárnoucí borci.




DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení