PREMIÉRA: Pan Lynx má nový živák. Představil ho online. Anebo v televizi?

Vydáno: 28.09.2024 15:10 - Petr Adámek

Po loňském gigu v Paláci Akropolis, kde Pan Lynx v plné palbě vytasil svůj hudební (a vlastně i světelný) arzenál, chystá další velkou show v Praze. Pište si: poslední zářijový den, tzn. 30. 9., Lucerna Music Bar.
"Loňský koncert v Paláci Akropolis byl Lynxův úplně první a protože byl zároveň dost megalomanský, máme z něho záznam. Říkal jsem si, čím obejít kvalitu kamer, která se místy povedla a místy je příliš 'digi'. Nakonec jsem se v rámci bojkotu AI boomu rozhodl odtáhnout padesát let starou televizi do nočního lesa a pustit to do ní," říká Pan Lynx. První vlaštovkou se stala skladba "Parawolizovanej" s Matějem a Honzou Homolovými z Wohnout. I ta na chystaném koncertě zazní.

Na loňském křtu ze zdravotních důvodů chyběl Michal Pavlíček, který na albu hostuje v písni "Kdo se bojí, musí do lesa". Tentokrát už dorazí. "Je čest, že to s námi dá a to rovnou i s Michaelem Kocábem. Co zůstane oproti Akropoli stejné, je skvělá kapela, zvuk a hlavně světla, na kterých jsme strávili deset kočičích životů. A ještě jsem nakreslil další triko do merche, ať mám v čem spát, až si zas zapomenu vyprat," tvrdí Pan Lynx.



Projekt byl nominován v letošních Cenách Anděl v kategorii Rock, na cenách Žebřík byl dokonce Objevem roku a v rámci hard and heavy cen Břitva se stal rovněž Objevem roku. "Za desku jsme posbírali dost kladných recenzí, ale ty nejkrásnější a nejzevrubnější přímo od fanoušků. Měli jsme rovněž koncerty, ať už Dead End Festival, Basinfirefest, nebo další na kterých jsme se postupně ještě bytelněji sehráli. Věříme, že to v Lucerna Music Baru bude znát."

A v jakém stavu je nová hudba? "V jiném! Bude to porod, jako první deska, protože ty původní věci často přeskládávám novými, ale dvě věci už jsou hotové a vlastně mě teď napadá, že je v Lucena Music Baru poprvé zahrajeme! Jedna se jmenuje "Tělo těla" a druhá "Trenažer", což je sedmiminutová věc a zároveň zcela jistě nejtvrdší, kterou jsme zatím s Lynxem spáchali."

Nová deska by prý mohla vyjít na podzim 2025. "Bude to v jiné fyzické podobě, než ta první, přestože k sobě mají obě od začátku patřit, něco jako 'Mezmerize a 'Hypnotize' od System Of A Down. Její pracovní název je 'Odvrácená strana lesa'. Ovšem co se té první týče, můžu prozradit, že se rodí nový videoklip. A dá-li bůh lesa, tak nejeden," uzavírá Pan Lynx.


PAN LYNX feat. WOHNOUT - Parawolizovanej [Live in Palác Akropolis]



DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení