Vzpomínáte si na ně? Slavná americká kapela z 90. let se připomíná novou hudbou

Vydáno: 20.08.2024 11:22 - Mary-Jane Malá

Zřejmě každý, kdo vyrůstal na přelomu tisíceletí, zná hity jako "Kiss Me" či "Breath Your Name" téměř nazpaměť. Nyní, po dlouhém tichu, přicházejí Sixpence None the Richer s čerstvou muzikou.
Zřejmě každý, kdo vyrůstal na přelomu tisíceletí, zná hity jako "Kiss Me" či "Breath Your Name" téměř nazpaměť. Obdobný počet lidí pak ještě nějakou dobu žili v přesvědčení, že jejich verze "Don't Dream It's Over" a "There She Goes" jsou jediné pravé originály (první píseň původně nahráli australští Crowded House v roce 1986, za "There She Goes" z roku 1988 jsou zase odpovědní angličané The La's). Po téměř dvaceti letech se dává jejich nejúspěšnější line-up opět dohromady, a po oznámení amerického turné vydali první singl z připravovaného EP "Rosemary Hill".

Sixpence None the Richer se dali dohromady v americkém Texasu na začátku 90. let. V roce 1997 je pak na výsluní vystřelil hit "Kiss Me" z filmu "Taková normální holka". Singl se pak nějakou dobu pravidelně objevoval na soundtracích k takovým filmům a seriálům jako Dawsonův svět, Bulšit či Jak ztratit kluka v deseti dnech. Jejich verze již zmiňovaného hitu "Don't Dream It's Over" jim pak v roce 2003 opět zajistila místa na předních příčkách světových hitparád, než o rok později oznámili rozpad. Kapela se pak v roce 2007 dala dohromady s bubeníkem Robem Mitchellem a vydali pár více či méně úspěšných EP. Poslední album s názvem "Lost In Transition" jim pak vyšlo v roce 2012.

Znovu se o Sixpence opět začalo výrazně mluvit až na začátku tohoto roku, kdy v lednu bubeník Dale Baker oznámil svůj návrat a rovnou i znovuvydání jejich eponymního alba na vinylu. Vydání nového singlu "We Are Love", kde se kapela vrací k nejúspěšnějšímu line-upu (Leigh Nash, Matt Slocum, Dale Baker a Justin Cary), předcházelo oznámení turné, které odstartuje 10. října v Knoxvillu, Tennessee, a bude pokračovat až do 15. prosince, kdy jej ukotví v Hollywoodu v Kalifornii.



Sixpence None the Richer - We Are Love



DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení