Trutnov ovládnou pohanská božstva. Na jednodenní fesťák dorazí Heilung a Zeal & Ardor

Vydáno: 14.08.2024 22:18 - Ondra Weisbauer

Festival skandinávského středověku se odehraje na trutnovském Bojišti, též známém jako dějišti hudebních festovalů Obscene Extreme, nebo TrutnOFF. Vyznavači prastarých rituálů i milovníci temných časů historie si přijdou na své už v sobotu 7. září.
Hlavními hvězdami, které první ročník Battlefield Rituals přiváží do trutnovského amfiteátru, jsou Heilung. Dánsko-německo-norské uskupení vyhýbající se všem konvenčním žánrovým škatulkám, šíří poselství o moci prastarých bohů za pomoci hypnotických rytmů, archaických nástrojů (včetně kostí) a podmanivého hrdelního zpěvu. 



Heilung - Traust LIVE | LIFA Iotungard


Speciálním hostem akce je avantgardní seskupení Zeal & Ardor spojující pod vedením švýcarsko-amerického hudebníka Manuela Gagneuxe black metal s gospelem. Původně jednorázový spontánní projekt se přerodil v aktuálně tři dlouhohrající alba, jejichž výsledkem nebude nic menšího, než vzívající Ďábla v té nejčistší podobě. 
  

ZEAL & ARDOR - Run (Official Video)


Zbytek večera doplní norští folkblackmetalisté Borknagar a rovnou dvě tuzemské skupiny - alternativci Kalle a bardi ze světa Zaklínače Deloraine. O posledních zmíněných jsme zde psali už hodněkrát. 


Deloraine - Sabat (OFFICIAL VIDEO)


Podle pořadatelů Obscure Promotion nebude o nic méně pestrý ani denní program "rituálů na Bojišti": "Těšit se můžete například na rituální ohně, lukostřelbu, hod sekyrou, recitování poezie, přednášky o zbraních nebo stolní hry. Chybět nebudou ani workshopy o výrobě hudebních nástrojů, kožedělnictví i tetování."





DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení