The Smashing Pumpkins vezou do Prahy libový průřez celou svojí kariérou

Vydáno: 22.06.2024 22:56 - Petr Adámek

Devadesátková ikona The Smashing Pumpkins už 4. července přiveze svůj alternativně rockový spektákl do pražského O2 Universa. Billy Corgan a jeho družina předvedou v rámci turné The World Is a Vampire staré dobré kousky i aktuální tvorbu.
Aktuální turné má na programu pecky ze zásadních počinů 90. let, ale i ukázky z třídílné ságy "Atum: A Rock Opera in Three Acts". První část tohoto tryptychu vyšla vloni na podzim, druhá v lednu a závěrečná v plánu na květen. Nakonec není to poprvé, co Billy takto šílí. Stačí vzpomenout na dnes už ikonické, osmadvacetipoložkové album bez jediného slabého místa "Mellon Collie and the Infinite Sadness" (1995), které Smeškám nadobro zajistilo nesmrtelnost, případně méně zdařilé dvojalbum číslo dvě, "Machina/The Machines of God" a "Machina II/The Friends & Enemies of Modern Music".

"Billy Corgan na novém materiálu sice ztratil někdejší devadesátkový tah na bránu, což je pochopitelné. Doby "Mellon Collie..." jsou zkrátka dávno pryč a ani hudební géniové Billyho velikosti nedokážou stále chrlit nadprůměrný materiál, tím spíš v takovéto nadprodukci. Přesto je "Atum Act II" velmi solidní album, které v obsáhlém katalogu The Smashing Pumpkins patří spíš k tomu lepšímu," psali jsme na jaře v recenzi nového počinu.

V sestavě se vedle Corgana objeví také další dva původní členové: James Iha a Jimmy Chamberlin. Lupeny na koncert jsou stále k dispozici.



The Smashing Pumpkins - 1979 (Official Music Video)



DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení