Aktuální číslo v prodeji
Titulka aktuálního čísla
Kde koupit Fakker!
RECENZE: Unprocessed - ...and Everything in Between

RECENZE: Unprocessed - ...and Everything in Between

Vydáno: 15.05.2024 23:13 v sekci Fakkerník - Petr Adámek | foto: facebook interpreta

Když vloni kluci a holky z Obscure oznamovali letošní únorový koncert Tesseract, označili kytaristu jejich předskokanů Unprocessed Manuela Gardnera Fernandese za "kytarový zázrak".

Unprocessed - ...and Everything in BetweenUNPROCESSED
...and Everything in Between

vyšlo: 1. prosince

Tiskové zprávy jsou podobných nabubřelých superlativů a marketingových honítek tradičně plné, ale v tomto případě nezbývá než sklapnout ústa. Tenhle chlapík bez jakýchkoliv debat zázrakem je! Manuel si je dobře vědom, že má ruce ze zlata, a na třetím albu své kapely plně využívá jakékoliv příležitosti, aby to mohl dát okázale najevo. Djentové groovy, brutální deathcorové breakdowny, riffy tuhé jak špatně uvařené zadní hovězí a v úplném protikladu vzdušné a vkusné jazzrockové pidlikání. Vůní je tu tolik, až zrak přechází, na vysoké škole progresivní metalové kytary by si s prstem v nose obhájil doktorát.

Přestože je značná část alba postavena právě na jeho hráčské ekvilibristice, nestávají se z partů bezduché onanie a neztrácí se podstata skladeb jako takových. Stejné instrumentální orgie ovšem předvádí i zbytek osazenstva. Po technické stránce je kapela vybavena vskutku obdivuhodně a totéž platí o vizi, jak by to všechno mělo znít. Všechno drží smysluplně pohromadě, nic nevyčnívá. I po vokální stránce jdou Unprocessed citelně do šířky, to když se mezi sebou přirozeně prolétají chytlavé melodické linky po vzoru Bring Me the Horizon ("Die on the Cross of the Martyr"), intimní, na kost očištěné polohy ve stylu Sleep Token ("Abysm") i mnoha hrubě uřvaných momentů.

A při poslechu válů jako "Lore" možná jednoho napadne, z jaký planety tihle borci vlastně jsou. Sám nemám tušení, ale jestli se tam podobného materiálu povaluje víc, nutně potřebuju letenku.

 

(recenze vznikla pro dubnové číslo časopisu Spark)

 

10/10
 
 

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Rock for People, The Offspring, Parkway Drive, Neck Deep, Vypsaná fiXa, Body Count, Crystal Lake, Hradec Králové 13.6.2024 (fotogalerie)
Foto: The Offspring na Rock For People pokořili světový rekord! Zahráli pro 1,7 milionu lidí Dobře, s tím číslem tak trochu kecáme, ale kytarista Noodles mluvil o údajném počtu návštěvníků festivalu tak autenticky, že by mu na to člověk i naletěl. O pozici headlinerů se The Offspring podělili s Parkway Drive. čtěte zde
Vydáno: 14.06.2024 10:55 v sekci Foto
Rock for People, The Prodigy, P.O.D., Enter Shikari, Thy Art Is Murder, Hradec Králové 12.6.2024 (fotogalerie)
FOTO: První den Rock For People ovládli třaskaví The Prodigy a Enter Shikari. Corey Taylor se neukázal Festival Rock For People, ročník 29 otevřel brány pro očekávaných 40 tisíc návštěvníků. Hned první den jich dorazilo 32 tisíc. Nebyla nouze o metalcorové tóny a na závěr vypukla obrovská party s The Prodigy. čtěte zde
Vydáno: 13.06.2024 10:17 v sekci Foto
Machine Head, Refore, Forum Karlín, Praha, 10.6.2024 (fotogalerie)
FOTO: Strejda Robb a jeho Machine Head si v Praze otevřeli vysokou školu metalovou Po necelých dvou letech se do Prahy vrátili Machine Head. Tentokrát do menšího, za to v roli headlinerů. Lidí mohlo přijít víc, ale ti, kdo dorazili, rozhodně nelitovali. Příjemně strávený metalový dýchánek. čtěte zde
Vydáno: 11.06.2024 22:40 v sekci Foto
††† (Crosses), Vowws, Roxy, Praha, 6.6.2024 (fotogalerie)
FOTO: Svátek nejen pro fanoušky Deftones. Chino Moreno poprvé přivezl své ††† (Crosses) Tři kříže (ty z bílýho kamení ne, to jsou zase jiný) jsou bočním projektem frontmana Deftones, China Morena a kytaristy zaniklých Far, Shauna Lopeze. Tahle synth/dark wave dvojka přijela poprvé do Prahy. Bylo vyprodáno a bylo to... čtěte zde
Vydáno: 09.06.2024 22:11 v sekci Foto
RECENZE: Dool - The Shape of Fluidity
RECENZE: Dool - The Shape of Fluidity Rozpalují vás doběla stále medializovanější debaty o genderu? Děláte s oblibou vtípky o tom, kolik těch pohlaví na světě vlastně je? Pak je album nizozemských Dool tím pravým materiálem, který by vám mohl pomoci vidět problém z... čtěte zde
Vydáno: 01.06.2024 23:14 v sekci Fakkerník
fakker.cz na Facebooku fakker.cz na Instagramu fakker.cz na YouTube Pište na fakker.cz RSS na fakker.cz
Aktuální číslo Fakker!

KALENDÁŘ AKCÍ

Pá 12.07.
Anders Colsefni (Rock Café Southock, Jablunkov)
St 07.08.
Brutal Assault (Pevnost Josefov, Josefov)
St 07.08.
Brutal Assault (Pevnost Josefov, Josefov)
Čt 08.08.
Brutal Assault (Pevnost Josefov, Josefov)
Pá 09.08.
Brutal Assault (Pevnost Josefov, Josefov)
Pá 04.10.
Our Last Night (SaSaZu, Praha)
Ne 27.10.
Imminence (MeetFactory, Praha)

» zobrazit všechny akce «

Aktuální číslo Spark
Rebel TV
©2014-2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 2336-3649
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe