FOTO: Imodium oslavilo dvacítku návratem na pódia. Ve Foru Karlín odzbrojili fanoušky parádní show

Vydáno: 10.04.2024 18:40 - Papája Pečenková

Imodium před pěti lety ohlásilo pauzu. V roce 2023 se jim ale zastesklo a na jejich srdcovém fesťáku Broumovská kytara ohlásili comeback. Naplno se vrátili s velkolepou oslavou 20 let na scéně první dubnový čtvrtek.
Za ta léta hraní si Imodium poctivě vydobylo místo v srdci spousty fanoušků a stalo se stálicí české rockové hudební scény. Letos parta potěšila své fanoušky comebackem po pětileté pauze v podobě koncertu a ohlášení nové desky. Velký koncertní návrat v podobě oslavy 20 let se konal ve čtvrtek 4. dubna ve Foru Karlín. Večer otevřela kapela Th!s.

Přestože by si Imodium určitě zasloužili více zaplněný sál, s atmosférou koncertu neměl počet diváků rozhodně nic společného. V davu to vřelo, fanoušci zpívali z plných plic a pařilo se o sto šest. Imodium lidem chyběli a bylo to vidět.

Kapela divákům naservírovala pěknej průřez celou diskografií a zazněly taky všechny tři nový singly. Celej koncert se ale nesl v duchu nostalgie, a bylo to vidět už od prvního songu - Koníka. Došlo na oficiální představení novýho bubeníka Adama Jánošíka, kterej nahradil spoluzakladatele kapely Kárla a během bezmála dvouhodinový show se na stage objevilo i několik hostů.

Zhruba v půlcem koncertu se frontman Thom přesunul na intimnější scénu u zvukaře, kde zazpíval duet se svou ženou Žanet (dříve zpívala v kapele Nanosféra, nyní se věnuje vlastní tvorbě). Písničku "Haló, pane" si dali jenom s akustikou a diváci se k nim se zpěvem hned přidali.

Velkým překvapením pak bylo Thomovo sólo na akustiku a emotivní "Something In The Way" od Nirvany. Písni předcházel příběh o klukovi, kterej dostal kazetu s tim nahatým miminem, která mu změnila život. Nadchnul se pro hudbu a věděl, že to je něco, pro co bude žít. Dojatej byl nejem Thom, ale i fanoušci. S přáním toho samýho začínajícím kapelám a mladým hvězdám poděkoval všem, kdo přišli, podporujou jeho kapelu a pomohli mu tak splnit si sen.

Během posledních tónů "Something In The Way" se začínají rozsvěcet světla i na hlavní stage a na závěrečný refrén písně se přidává i sbor Police Symphony Orchestra.

Společně zazpívají už i s celou kapelou písničku "SpiritL, ve které hlas Sharkass nahradila Žanet. Čas neúprosně běží a koncert vrcholí. Na Valerii pak už skáče každej ve Foru. Písničku "Břehy" kapela zahrála s kámošema z Rybiček 48. Thom tak nemusel hrát na kytaru, zpíval, pobíhal po pódiu a bylo vidět, že mu to svědčí. Už skoro tradičně se s náma rozloučili songem "Nad Berlínem".

Na Imodium jsem byla poprvé v roce asi 2008 na Rock for People, kde hráli v hangáru někdy v jednu ráno. Byla tam hrstka lidí, ale už tenkrát si pamatuju jejich energii a to byl ten moment, díky kterýmu jsem si je pak vyhledala, nahrála do empétrojky a začala poslouchat. Neuvěřitelný, kam to za těch cca 16 let dotáhli. Bravo, kluci! Těšíme se na novou desku a podzimní tour!
 




DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení