Aktuální číslo v prodeji
Titulka aktuálního čísla
Kde koupit Fakker!
RECENZE: Bad Wolves - Die About It

RECENZE: Bad Wolves - Die About It

Vydáno: 19.01.2024 21:52 v sekci Fakkerník - Petr Adámek | foto: KINDA

Pár měsíců nazpět jsem v recenzi na jednu alternativní metalovou partu, myslím, že to byli Spotlights, onanoval nad použitím saxofonu. A musím to napsat znovu. Není nic víc cool než vkusně zakomponované žestě do metalu! Bad Wolves si plechy střihnuli do skladby "NDA" a je to znovu velmi příjemné osvěžení.

Bad Wolves - Dear MonstersBAD WOLVES
Die About It

vyšlo: 3. listopadu

Většina skladeb odsýpá podle tradičního mustru, který od nazlobených vlků už dobře známe, tedy zemitý rockový a metalový groove s mnoha přesahy do tvrdších i naopak přívětivých "radio-friendly" momentů. Ty nejlepší si čtveřice nachystala hned na úvod nahrávky. Decentní minutové intro pojmenované nápaditě "Intro" a regulérní otvírák "Bad Friend", kde kytary surově riffují i djentují a tóny nepředvídatelně plavou v prostoru. Neztratí se následující "Die About It" s Asii evokujícím nájezdem a rapujícím i hrubě řvoucím Danielem "DL" Laskiewiczem. Ten se v sestavě po předloňské premiéře na "Dear Monsters" uhnízdil velmi přirozeně a kapela s ním v čele nyní definitivně obhájila, že nepotřebuje Tommyho Vexta, aby zůstala relevantní.

Současně ale vykrystalizovaly jisté umělecké limity. Po solidní počáteční jízdě totiž druhá půlka desky padá do průměru a skladby už nedokáží ničím překvapit. Zůstává "jen" příjemně plynoucí moderní metal univerzálního vyznění. Lze pochopit, proč si sestava s novou hudbou tolik pospíšila (čím dříve bude výrazný bývalý frontman zapomenut, tím lépe), ale pro příště by jim prospělo nechat materiál lépe uzrát.

(recenze vznikla pro lednové číslo časopisu Spark)

 

6/10
 
 

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Rock for People, Yungblud, Pendulum, Redzed, Palaye Royale, The Darkness, Soft Play Hradec Králové 15.6.2024 (fotogalerie)
FOTO: Yungblud dorostl pro největší pódia. Na stagei Rock for People musel propotit i spoďáry Ačkoliv byl v sobotu festivalový areál o něco prázdnější než v předchozích dnech, nadšení fanoušků to během večera nijak neubíralo. Yungblud se postu headlinera zhostil na výbornou, v brzkých ranních hodinách fesťák završili... čtěte zde
Vydáno: 16.06.2024 19:54 v sekci Foto
Rock for People, Bring Me The Horizon, Sum 41, Avril Lavigne, Dogstar, Alien Weaponry, Royal Republic, Hoobastank, Hradec Králové 14.6.2024 (fotogalerie)
FOTO: Bring Me The Horizon složili reparát. Na Rock for People přivezli hudební i vizuální skvost Mnoho návštěvníků festivalového roku 2019 nejspíš vzpomínalo na BMTH hořkosladce - především kvůli Oliho hlasivkám a špatnému zvuku, který jejich tehdejší koncert doprovázel. O pět let později všechno odpouštíme. čtěte zde
Vydáno: 15.06.2024 09:32 v sekci Foto
Rock for People, The Offspring, Parkway Drive, Neck Deep, Vypsaná fiXa, Body Count, Crystal Lake, Hradec Králové 13.6.2024 (fotogalerie)
Foto: The Offspring na Rock For People pokořili světový rekord! Zahráli pro 1,7 milionu lidí Dobře, s tím číslem tak trochu kecáme, ale kytarista Noodles mluvil o údajném počtu návštěvníků festivalu tak autenticky, že by mu na to člověk i naletěl. O pozici headlinerů se The Offspring podělili s Parkway Drive. čtěte zde
Vydáno: 14.06.2024 10:55 v sekci Foto
Rock for People, The Prodigy, P.O.D., Enter Shikari, Thy Art Is Murder, Hradec Králové 12.6.2024 (fotogalerie)
FOTO: První den Rock For People ovládli třaskaví The Prodigy a Enter Shikari. Corey Taylor se neukázal Festival Rock For People, ročník 29 otevřel brány pro očekávaných 40 tisíc návštěvníků. Hned první den jich dorazilo 32 tisíc. Nebyla nouze o metalcorové tóny a na závěr vypukla obrovská party s The Prodigy. čtěte zde
Vydáno: 13.06.2024 10:17 v sekci Foto
Machine Head, Refore, Forum Karlín, Praha, 10.6.2024 (fotogalerie)
FOTO: Strejda Robb a jeho Machine Head si v Praze otevřeli vysokou školu metalovou Po necelých dvou letech se do Prahy vrátili Machine Head. Tentokrát do menšího, za to v roli headlinerů. Lidí mohlo přijít víc, ale ti, kdo dorazili, rozhodně nelitovali. Příjemně strávený metalový dýchánek. čtěte zde
Vydáno: 11.06.2024 22:40 v sekci Foto
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- 10 důvodů, proč rok 2021 nebyl až tak na hovno (02.01.2022 10:30 v Fakkerník)
- PÁTEČNÍ BORDEL (50): Don Broco, Bad Wolves, Frank Carter and the Rattlesnakes, Running Wild (06.11.2021 09:40 v Fakkerník)
- AUDIO: Bad Wolves s novým zpěvákem ukázali svoji tvrdší tvář (06.10.2021 14:45 v Video)
- VIDEO: Bad Wolves vypálili první singl s novým zpěvákem (08.09.2021 11:25 v Video)
- Tommy Vext (ex-Bad Wolves) má na krku žalobu od jeho bývalého labelu (02.09.2021 14:10 v Novinky)
- Bad Wolves mají nového zpěváka. Je jím... (05.06.2021 10:40 v Novinky)
- Tommy Vext vysvětluje, proč odešel z Bad Wolves (15.01.2021 11:20 v Novinky)
- VEXIT: Tommy Vext odchází z Bad Wolves (10.01.2021 08:40 v Novinky)
- VIDEO: Bad Wolves podpořili film, který brojí proti návykovým látkám (15.10.2020 08:50 v Video)
- VIDEO: Bad Wolves coverují Linkin Park (28.07.2020 10:20 v Video)
- Tommy Vext (Bad Wolves): „Potetovat si péro mi přítelkyně zakázala“ (17.07.2020 19:05 v Fakkerník)
- AUDIO: Bad Wolves hřímají o pádech a umění vstát (10.07.2020 10:30 v Video)
- Tommy Vext (Bad Wolves): „Rasismus neexistuje!“ (24.06.2020 11:45 v Fakkerník)
- Label Better Noise šikovně spojí hudbu a film (05.05.2020 07:45 v Novinky)
- FOTO: Konfety, ohně, převleky. Five Finger Death Punch přivezli metal pro masy (15.02.2020 16:40 v Foto)
- VIDEO: Cesta k abstinenci je trnitá. Bad Wolves ji vtěsnali do necelých čtyř minut (24.01.2020 17:20 v Video)
- AUIDO: Bad Wolves vystřízlivěli. Důkazem je nový singl (26.09.2019 12:50 v Video)
- Metalová romantika! Den svatého Valentýna bude patřit Five Finger Death Punch a Megadeth (09.09.2019 11:20 v Novinky)
- VIDEO: Potvzeno, Bad Wolves chystají desku! Venku mají čerstvý materiál (27.08.2019 14:50 v Video)
- FOTO: Smečka rozzuřených vlků se prohnala Prahou. Bad Wolves jsou v prvotřídní formě (18.06.2019 11:00 v Foto)
fakker.cz na Facebooku fakker.cz na Instagramu fakker.cz na YouTube Pište na fakker.cz RSS na fakker.cz
Aktuální číslo Fakker!

KALENDÁŘ AKCÍ

Čt 27.06.
Boston Manor (Rock Café, Praha)
Pá 28.06.
Mighty Sounds (Letiště Čápův dvůr, Tábor)
So 29.06.
Mighty Sounds (Letiště Čápův dvůr, Tábor)
Ne 30.06.
Mighty Sounds (Letiště Čápův dvůr, Tábor)
Pá 12.07.
Anders Colsefni (Rock Café Southock, Jablunkov)
St 07.08.
Brutal Assault (Pevnost Josefov, Josefov)
St 07.08.
Brutal Assault (Pevnost Josefov, Josefov)
Čt 08.08.
Brutal Assault (Pevnost Josefov, Josefov)
Pá 09.08.
Brutal Assault (Pevnost Josefov, Josefov)
Pá 04.10.
Our Last Night (SaSaZu, Praha)

» zobrazit všechny akce «

Aktuální číslo Spark
Rebel TV
©2014-2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 2336-3649
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe