Aktuální číslo v prodeji
Titulka aktuálního čísla
Kde koupit Fakker!
RECENZE: In This Moment - Godmode

RECENZE: In This Moment - Godmode

Vydáno: 29.01.2024 21:51 v sekci Fakkerník - Petr Adámek | foto: facebook interpreta

Pětice kolem Marie Brink si před dvěma lety (konečně) všimli i na vyšších místech, to když se In This Moment dočkali nominace na Grammy v metalové kategorii. Ne, že by to něco reálně změnilo, nakonec o jejich kvalitách dobře víme už dlouho. Novinka "Godmode" to po předchozím zdařilém kousku "Mother" potvrzuje.

In This Moment - GodmodeIN THIS MOMENT
Godmode

vyšlo: 27. října

Desítka písní je pestrou mozaikou ani ne tak stylů, jako spíš vlivů. Jeden je přiznaný. Pecku "Army of Me" známe od islandské divy Björk a je pozoruhodné, že In This Moment nejsou zdaleka první kapelou tvrdšího ražení, kteří ji přetvořili k obrazu svému. Za zmínku stojí třeba vysoce podařená verze Němců Caliban. Oproti této je aktuální méně agresivní a více protkaná elektronikou. To je ostatně prvek, s kterým kapele pracuje velmi šikovně v celé paletě chutí a vůní. Někdy elektronika jen subtilně problublává, mnohem zajímavější jsou ale momenty (a těch je taky převaha), kdy vystupuje výrazně do popředí. To pak nenápadně krystalizují další vlivy jako industrial nebo synth-pop. "Skyburner" by zastřenou atmosférou s přehledem zapadla na album Deftones, "Fate Bringer" by tvrdou dikcí dobře sedla excentrickému bubákovi Ghostemaneovi. A "Sanctify Me" je zase výbornou agresivní pumelenicí, kterou by na desce jistě ráda přivítala každá moderní djent / metalcorová kapela.

Velmi opatrně pak kapela nakládá s líbivostí. Klasickým melodickým strukturám se spíše vyhýbají, a pokud by některé momenty přece jen šlo označit jako líbivé, pak v žádném případě podbízivé. In This Moment i na osmé studiovce zůstávají sami sebou, rozpoznatelní a v záplavě často neoriginálních female-fronted kapel nadále působí jako malé zjevení.

(recenze vznikla pro prosincové číslo časopisu Spark)

 

8/10
 
 

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Nikdo tě nemá rád - Jseš nula
VIDEO: Jseš nula! Domácí banda Nikdo tě nemá rád tě zase urazí Kde se vzali, tu se vzali, česká maskovaná parta Nikdo tě nemá rád zničehonic začala vydávat song za songem a šokovat české publikum. A stejně náhle vyšla i čerstvá pecka "Jseš nula". čtěte zde
Vydáno: 23.02.2024 09:53 v sekci Video
ROZHOVOR: Civilní obrana - Museli jsme smazat natočené album. Mohl za to ovar a paňáky
ROZHOVOR: Civilní obrana - Museli jsme smazat natočené album. Mohl za to ovar a paňáky Pop-punková parta čáslavských bavičů má ráda pivo, což má občas (ale fakt jen občas) neblahé následky. Když ti čtyři zrovna nelemtají pivo nebo jinou ohnivou vodu, tak s nástroji objíždějí nádraží po celé republice. A taky... čtěte zde
Vydáno: 16.02.2024 21:19 v sekci Fakkerník
the.switch vyvezou po Česku nové (skvělé) album. Krýt záda jim budou Severals
the.switch vyvezou po Česku nové (skvělé) album. Krýt záda jim budou Severals Ikoničtí crossoveroví the.switch vyrážejí po několika letech na klubové turné! Ke své nové, kladnými recenzemi oceňované, desce "Skrytý místa" vyrážejí na několik zastávek po České republice. Začíná se už 24. února. čtěte zde
Vydáno: 14.02.2024 21:42 v sekci Novinky
Iron Maiden má vlastní ještěrku. Nový druh vědci objevili v Peru
Zpěvák Iron Maiden má vlastní ještěrku. Nový druh vědci objevili v Peru Iron Maiden pořád válí a to nejen v uších nás, fanoušků, ale i vědců. Po pavoukovi přichází další druh nesoucí název podle zpěváka Bruce Dickinsona. Jde o ještěrku Enyalioides dickinsoni. čtěte zde
Vydáno: 14.02.2024 21:30 v sekci Novinky
Civilní Obrana vezme útokem Brno! Oslaví tam své 18. narozeniny
Civilní Obrana vezme útokem Brno! Oslaví tam své 18. narozeniny Pop-punková parta čáslavských bavičů brzy oslaví osmnáctku a vy můžete (čtěte "MUSÍTE") být při tom! V brněnské Flédě se jejich nezapomenutelná show rozjede už příští týden, konkrétně 17. února. čtěte zde
Vydáno: 09.02.2024 11:37 v sekci Novinky
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Maria Brink z In This Moment mluví o svých bolestech (30.05.2020 15:20 v Fakkerník)
- AUDIO: In This Moment dál rozsévají mystiku (21.03.2020 11:30 v Video)
- VIDEO: In This Moment se potácí mezi Peklem a Nebem. S novým klipem odhalují i detaily o albu (26.01.2020 18:50 v Video)
- VIDEO: Na svatbu In This Moment jedině v černém (14.05.2018 12:15 v Video)
- První úlovek Rock for People: na festivalu zaburácí In This Moment (27.10.2017 15:45 v Novinky)
- 5 věcí, které jste (možná) nevěděli o Marii Brink z In This Moment (06.08.2017 09:20 v Fakkerník)
- AUDIO: Poloviční bůh, poloviční ďábel, kompletní In This Moment (01.08.2017 16:30 v Video)
- VIDEO: Záhada Blair Witch nebo nový klip In This Moment? (19.06.2017 16:50 v Video)
- VIDEO: Maria z In This Moment je za smutnou bojovnici (20.04.2016 09:50 v Video)
fakker.cz na Facebooku fakker.cz na Instagramu fakker.cz na YouTube Pište na fakker.cz RSS na fakker.cz
Aktuální číslo Fakker!

KALENDÁŘ AKCÍ

Pá 15.03.
Atena (Chapeau Rouge, Praha)
St 20.03.
Normandie (MeetFactory, Praha)
St 12.06.
Rock for People (Park 360, Hradec Králové)
Čt 13.06.
Rock for People (Park 360, Hradec Králové)
Pá 14.06.
Rock for People (Park 360, Hradec Králové)
So 15.06.
Rock for People (Park 360, Hradec Králové)
Pá 12.07.
Anders Conselfini (Rock Café Southock, Jablunkov)
St 07.08.
Brutal Assault (Pevnost Josefov, Josefov)
St 07.08.
Brutal Assault (Pevnost Josefov, Josefov)
Čt 08.08.
Brutal Assault (Pevnost Josefov, Josefov)

» zobrazit všechny akce «

Aktuální číslo Spark
Rebel TV
©2014-2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 2336-3649
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe