Aktuální číslo v prodeji
Titulka aktuálního čísla
Kde koupit Fakker!
RECENZE: In This Moment - Godmode

RECENZE: In This Moment - Godmode

Vydáno: 29.01.2024 21:51 v sekci Fakkerník - Petr Adámek | foto: facebook interpreta

Pětice kolem Marie Brink si před dvěma lety (konečně) všimli i na vyšších místech, to když se In This Moment dočkali nominace na Grammy v metalové kategorii. Ne, že by to něco reálně změnilo, nakonec o jejich kvalitách dobře víme už dlouho. Novinka "Godmode" to po předchozím zdařilém kousku "Mother" potvrzuje.

In This Moment - GodmodeIN THIS MOMENT
Godmode

vyšlo: 27. října

Desítka písní je pestrou mozaikou ani ne tak stylů, jako spíš vlivů. Jeden je přiznaný. Pecku "Army of Me" známe od islandské divy Björk a je pozoruhodné, že In This Moment nejsou zdaleka první kapelou tvrdšího ražení, kteří ji přetvořili k obrazu svému. Za zmínku stojí třeba vysoce podařená verze Němců Caliban. Oproti této je aktuální méně agresivní a více protkaná elektronikou. To je ostatně prvek, s kterým kapele pracuje velmi šikovně v celé paletě chutí a vůní. Někdy elektronika jen subtilně problublává, mnohem zajímavější jsou ale momenty (a těch je taky převaha), kdy vystupuje výrazně do popředí. To pak nenápadně krystalizují další vlivy jako industrial nebo synth-pop. "Skyburner" by zastřenou atmosférou s přehledem zapadla na album Deftones, "Fate Bringer" by tvrdou dikcí dobře sedla excentrickému bubákovi Ghostemaneovi. A "Sanctify Me" je zase výbornou agresivní pumelenicí, kterou by na desce jistě ráda přivítala každá moderní djent / metalcorová kapela.

Velmi opatrně pak kapela nakládá s líbivostí. Klasickým melodickým strukturám se spíše vyhýbají, a pokud by některé momenty přece jen šlo označit jako líbivé, pak v žádném případě podbízivé. In This Moment i na osmé studiovce zůstávají sami sebou, rozpoznatelní a v záplavě často neoriginálních female-fronted kapel nadále působí jako malé zjevení.

(recenze vznikla pro prosincové číslo časopisu Spark)

 

8/10
 
 

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Rock for People, The Offspring, Parkway Drive, Neck Deep, Vypsaná fiXa, Body Count, Crystal Lake, Hradec Králové 13.6.2024 (fotogalerie)
Foto: The Offspring na Rock For People pokořili světový rekord! Zahráli pro 1,7 milionu lidí Dobře, s tím číslem tak trochu kecáme, ale kytarista Noodles mluvil o údajném počtu návštěvníků festivalu tak autenticky, že by mu na to člověk i naletěl. O pozici headlinerů se The Offspring podělili s Parkway Drive. čtěte zde
Vydáno: 14.06.2024 10:55 v sekci Foto
Rock for People, The Prodigy, P.O.D., Enter Shikari, Thy Art Is Murder, Hradec Králové 12.6.2024 (fotogalerie)
FOTO: První den Rock For People ovládli třaskaví The Prodigy a Enter Shikari. Corey Taylor se neukázal Festival Rock For People, ročník 29 otevřel brány pro očekávaných 40 tisíc návštěvníků. Hned první den jich dorazilo 32 tisíc. Nebyla nouze o metalcorové tóny a na závěr vypukla obrovská party s The Prodigy. čtěte zde
Vydáno: 13.06.2024 10:17 v sekci Foto
Machine Head, Refore, Forum Karlín, Praha, 10.6.2024 (fotogalerie)
FOTO: Strejda Robb a jeho Machine Head si v Praze otevřeli vysokou školu metalovou Po necelých dvou letech se do Prahy vrátili Machine Head. Tentokrát do menšího, za to v roli headlinerů. Lidí mohlo přijít víc, ale ti, kdo dorazili, rozhodně nelitovali. Příjemně strávený metalový dýchánek. čtěte zde
Vydáno: 11.06.2024 22:40 v sekci Foto
††† (Crosses), Vowws, Roxy, Praha, 6.6.2024 (fotogalerie)
FOTO: Svátek nejen pro fanoušky Deftones. Chino Moreno poprvé přivezl své ††† (Crosses) Tři kříže (ty z bílýho kamení ne, to jsou zase jiný) jsou bočním projektem frontmana Deftones, China Morena a kytaristy zaniklých Far, Shauna Lopeze. Tahle synth/dark wave dvojka přijela poprvé do Prahy. Bylo vyprodáno a bylo to... čtěte zde
Vydáno: 09.06.2024 22:11 v sekci Foto
RECENZE: Dool - The Shape of Fluidity
RECENZE: Dool - The Shape of Fluidity Rozpalují vás doběla stále medializovanější debaty o genderu? Děláte s oblibou vtípky o tom, kolik těch pohlaví na světě vlastně je? Pak je album nizozemských Dool tím pravým materiálem, který by vám mohl pomoci vidět problém z... čtěte zde
Vydáno: 01.06.2024 23:14 v sekci Fakkerník
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Maria Brink z In This Moment mluví o svých bolestech (30.05.2020 15:20 v Fakkerník)
- AUDIO: In This Moment dál rozsévají mystiku (21.03.2020 11:30 v Video)
- VIDEO: In This Moment se potácí mezi Peklem a Nebem. S novým klipem odhalují i detaily o albu (26.01.2020 18:50 v Video)
- VIDEO: Na svatbu In This Moment jedině v černém (14.05.2018 12:15 v Video)
- První úlovek Rock for People: na festivalu zaburácí In This Moment (27.10.2017 15:45 v Novinky)
- 5 věcí, které jste (možná) nevěděli o Marii Brink z In This Moment (06.08.2017 09:20 v Fakkerník)
- AUDIO: Poloviční bůh, poloviční ďábel, kompletní In This Moment (01.08.2017 16:30 v Video)
- VIDEO: Záhada Blair Witch nebo nový klip In This Moment? (19.06.2017 16:50 v Video)
- VIDEO: Maria z In This Moment je za smutnou bojovnici (20.04.2016 09:50 v Video)
fakker.cz na Facebooku fakker.cz na Instagramu fakker.cz na YouTube Pište na fakker.cz RSS na fakker.cz
Aktuální číslo Fakker!

KALENDÁŘ AKCÍ

Pá 12.07.
Anders Colsefni (Rock Café Southock, Jablunkov)
St 07.08.
Brutal Assault (Pevnost Josefov, Josefov)
St 07.08.
Brutal Assault (Pevnost Josefov, Josefov)
Čt 08.08.
Brutal Assault (Pevnost Josefov, Josefov)
Pá 09.08.
Brutal Assault (Pevnost Josefov, Josefov)
Pá 04.10.
Our Last Night (SaSaZu, Praha)
Ne 27.10.
Imminence (MeetFactory, Praha)

» zobrazit všechny akce «

Aktuální číslo Spark
Rebel TV
©2014-2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 2336-3649
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe