VIDEO: Cocotte Minute coverují Petra Kotvalda. Verdikt je na vás

Vydáno: 14.10.2023 19:49 - Ondra Weisbauer

S vydáním nečekaného coveru postkomunistického hitu "Milujem se čím dál víc" poslali Cocotti do světa poslední dílek třípísňového EP "Zllá láska". Co se výběru závěrečné písně týče, skupina má jasno: "Je to megahit a naše guilty pleasure..."
Po dvou letech usilovné práce je triptych nesoucí název "Zllá láska" konečně venku a podle frontmana Martina Zellera skupinu skutečně posunul: "I když jsou to pouze tři písně, nechali jsme na tom projektu opravdu stovky hodin práce a statisíce korun za studia a klipy. Věříme, že 'Zllá láska' je něco, co nás již teď posunulo o další level, a doufáme, že to tak bude vnímat i publikum. Každý z trilogie videoklipů je silným vizuálním zážitkem. První jsme natáčeli pod vodou, druhý ve skalách v Anglii. Mám pocit, že v tomto závěrečném jsme vytvořili něco opravdu výjimečného, se silným příběhem zasazeným do postapokalyptického vizuálu. Všechny tři písničky na EP jsou o lásce a každá jí zpracovává z úplně jiné perspektivy. Dvě přechozí jsme si napsali sami, zatímco 'Milujem se čím dál víc' je již existující lovesong a zároveň megahit, ale taky tak trochu naše guilty pleasure. Prostě láska na druhou."




Nyní zbývá jen zodpovědět otázku, zda stojí předělávka Kotvaldova devadesátkového hitu opravdu za to. V tomto případě musím sám za sebe říct, že mojí představě této písně víc odpovídá sedm let starý cover projektu Smrtislav. Ať už to dělá Zellerův hlas během refrénu, nebo na můj vkus pomalejší tempo písně, musím dát prozatím přednost originálu a nebo již výše zmíněné verzi. Zbytek EP ovšem chválím a věřím, že i tato předělávka si najde mnoho příznivců.

Na Cocotte Minute se můžete těšit už od 13. října, kdy se za doprovodu paganfolkových Deloraine vydají na společnou Ragnarock'n'roll tour. Všechny písně z čerstvě vydaného EP rozezní rovnou třináct měst po celé republice a zakončí tuhle divokou jízdu v pražském Lucerna Music Baru 14. prosince. Těšíme se!


Cocotte Minute - Milujem se čím dál víc (Official Video)


Petr Kotvald - Milujem se čím dál víc (2. klip) (1990)


Smrtislav / Milujem se čím dál víc (Audio)




DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení