Highly Suspect a dosahování nových obzorů: marihuana, houbičky i LSD

Vydáno: 03.10.2023 20:24 - Petr Adámek

V rámci série Rock for People Concerts dorazí 12. října do pražské Roxy pětice Highly Suspect. Při té příležitosti vytahujeme z archivu část rozhovoru, který jsme s kapelou pořídili před pěti lety před jejich úplně první show v Česku. Téma: tvoření hudby pod vlivem psychotropních látek.
"Vždycky mám rád po ruce něco, co mi pomůže otevřít mysl a dosáhnout nových obzorů. Nezáleží na tom, jestli jde o marihuanu, houbičky nebo LSD. Tyhle látky pomáhají kreativnímu procesu, jelikož se pak můžu na věci dívat z různých úhlů," prozradil nám v šatně Lucerna Music Baru, krátce před koncertem v březnu 2018 basák Highly Suspect Rich Meyer.




"Možná stále hraješ věci, které jsi hrál už tisíckrát předtím, ale najednou tě třeba napadnou nové cesty, kterými to posunout dál, nové zvuky. Třeba takoví Pink Floyd by rozhodně nebyli ti samí Pink Floyd, kdyby nejeli na LSD. Zároveň ale může nastat problém se soustředěním, ale nakonec je důležité udržet rovnováhu. Jsou dny, kdy na to potřebuješ jít prostě jinak, zábavně. Pak jsou jiné dny, kdy se potřebuješ koncentrovat a všechny ty kreativní nápady, které se dostavily pod vlivem drog, urovnat a dát jim nějakou smysl, aby z toho ve výsledku mohla vzniknout opravdu dobrá skladba a nezůstalo jen u hromádky šílených nápadů," dodal hudebník.

Highly Suspect mají na svědomí čtyři řadová alba. To poslední, "The Midnight Demon Club", vyšlo vloni. Taktéž vloni jsme také kapelu slyšeli naposledy v Česku, a to právě na Rock for People. Repete nás čeká už 12. října v Roxy.


Highly Suspect - Natural Born Killer [Official Video]




DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení