RECENZE: Sevendust - Truth Killer

Vydáno: 06.09.2023 15:52 - Petr Adámek

Kdo je zabijákem pravdy? Na to se na své aktuální řadovce snaží přijít atlantští Sevendust. Podle jich samotných to může být řidič taxíku nebo soused, který bydlí vedle ve vchodě. Anebo člověk, který s námi v parku venčí psa.
Sevendust 2023SEVENDUST
Truth Killer

vyšlo: 28. července
"V době, kdy má každý člověk na všechno názor, se zkrátka pravda zabijí až příliš snadno," tvrdil v rozhovoru pro Sparku frontman Lajon. A mimo jiné také zmínil, že při poslechu titulní skladby spadne všem fanouškům čelist. Zatímco s předchozím, politicky laděným tvrzením by se dalo polemizovat, v případě otvíráku "I Might Let the Devil Win" nemůže být zpěvák pravdě blíž. Jen velmi pozvolna se rozjíždějící a gradující minimalistická záležitost, kterou Sevendust v rámci své velmi bohaté diskografie dost možná ještě nenapsali. Jasně, máme tu z minulosti několik balad jako "Angels's Son", přesto je právě tento kousek, tím spíš hned na úvod nahrávky, tím nejodvážnějším, co dosud stvořili. A je jen škoda, že nešli s odvahou do ještě větší šíře.

S výjimkou poslední pecky "Fence", která připomíná jejich ranější momenty, je zbytek skladeb víceméně derivátem toho, co od nich slýcháme posledních deset patnáct let. Bez výrazných hitů (dalších "Denial", "Praise", "Trust", "Enemy" nebo "Black" už se patrně nikdy nedočkáme), přesto kvalitativně stále na vysoké úrovni. V první řadě s výraznými riffovačkami (za zmínku rozhodně podladěná "No Revolution") a Lajonovým oduševnělým vokálem, jenž je stále rozpoznatelný mezi sto dalšími. Nicméně jsou to právě další a další moment překvapení, kudy by se měli Sevendust v příštích letech vydat, aby ono opakování nenabralo příliš dramatický rozměr.

(recenze vznikla pro zářijové číslo časopisu Spark)

 

6/10

 


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení