Architects přivezou do Prahy chemičtější kytary i ohlas Rammstein

Vydáno: 22.08.2023 13:01 - Petr Adámek

Aktuální formu britských Architects i první ochtnávku skladeb z loňské studiovky "The Classic Symptoms of a Broken Spirit" jsme zažili v červnu na Rock for People. Repete si dáme 4. února 2023 v hale v pražském Foru Karlín, kde to Sam Carter a spol. z předchozích let dobře znají.
Už začátkem roku 2021 s albem "For Those That Wish to Exist" Architects ukázali, že pokud mají z něčeho strach, evoluce a experimenty to rozhodně nejsou. Za úkrok vstříc větší přístupnosti a melodičnosti byli odměněni nejlepšími hitparádovými výsledky v kariéře. Loňské album s podobně oduševnělým názvem "The Classic Symptoms of a Broken Spirit" pak pokračuje ve zřejmém trendu objevování nových zvuků a možností.




Kapela si na desce ještě více hraje se syntezátory a mnohem "chemičtěji" tentokrát znějí i kytary. Mnoho riffů působí téměř industriálně, skoro jako by parta kolem frontmana Sama Cartera koukala přes plot Rammstein. U kousků jako "Tear Gas" nebo "When We Were Young" jsou tyto náznaky nepřeslechnutelné.

Aktuální sound Architects je oproti předchozí tvorbě zase o něco učesanější a "hodnější", současně se ale skupina vytasila s několika nápaditými, až skoro rafinovanými momenty. Na druhou stranu pětice asi definitivně přišla o nejvýraznější přednost svého rukopisu. Řeč není o Carterových již klasických "blegh" momentech, ale někdejších brutálně syrových, vyšponovaných emocích. Ty ale nepochybně nebudou chybět naživo na pódiu.

4. února 2023 ve Foru Karlín doprovodí Architects další dvě žánrové senzace - kanadští Spiritbox a britští kolegové Loathe.


architects - "tear gas"



DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení