Grey Daze: „Rádi bychom nahráli novou tvorbu bez Chesterova hlasu“

Vydáno: 20.08.2023 17:52 - Ondra Weisbauer

O první kapele Chestera Benningtona se v posledních letech hodně mluvilo, díky nečekanému návratu na scénu se starým materiálem vokálních nahrávek zesnulého frontmana Linkin Park. Po vydání dvou vzpomínkových alb se banda nyní chystá i na zbrusu novou hudbu.
Grungeoví Grey Daze se v roce 2020 vrátili na hudební scénu albem "Amends", které se stalo ve spolupráci s Chesterovým synem Jaimem a mnoha velkými hudebníky poctou zesnulému Chesteru Benningtonovi. O dva roky později vyrukovala kapela s dalším památečním albem "The Phoenix", ale zásoby starých nahrávek bohužel nejsou nekonečné. To přivedlo skupinu k otázce: "Máme i bez Chestera nějakou budoucnost?"
Na toto téma se v rozhovoru pro stanici KCAL 98.7's rozhovořili zakladatel Sean Dowdell a současný tour zpěvák Cris Hodges - ten zpívá také v In The End (tribute kapela Linkin Park pozn. red.).


 

"Rádi bychom dali Crisovi vlastní prostor. Když jsme ho poprvé přizvali k nám, bylo naším plánem jenom odehrát pár koncertů, ale fanouškovská základna ho skvěle přijala, takže ačkoliv bylo původním účelem znovuobnovení skupiny jenom uctění Chesterovy památky, rádi bychom, kdyby měl v naší hudbě Cris i něco vlastního. Takže se pouštíme do psaní nové hudby. Nemusíme rovnou napsat celé album, zkusíme jen pár songů a pak uvidíme, jak se na to lidi zatváří - zbytek ukáže až čas," promluvil bubeník Sean Dowdell.


Grey Daze Sean & Cris

DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení