FOTO: Peklo ani počasí neporučí. Ghost koncert na Basinfirefestu nedohráli

Vydáno: 23.06.2023 10:20 - Milan Říský

Západočeský čtyřdenní festival Basinfirefest si hned na první den přichystal největší hvězdu. Do Spáleného Poříčí nedaleko Plzně dorazili švédští Ghost se svojí opulentní show. A rozhodně nezklamali. Ovšem kvůli počasí jejich koncert skončil předčasně.
Jasně, oproti poslední návštěvě v O2 areně se jejich koncertní set nijak neposunul, ale jejich "běžný" standard je na tak vysoké úrovni, že to vlastně vůbec nevadilo - ostatně jednalo se o festivalové vystoupení a zde naprosto bez kompromisů. Nechybělo "Year Zero", při kterém šlehaly plameny, na pódiu se neustále něco dělo a Tobias Forge si dav podmanil hned v prvních sekundách. Vzhledem k extrémnímu počasí se však organizátoři rozhodli koncert ukončit dříve, zazněla desítka skladeb.




Ještě předtím se v davu tu a tam objevovaly namalované tváře a slečny převlečené za jeptišky, zatímco na pódiu to rozjížděla parta kovbojů Spiritworld. Westernová image je tady jen na oko, jednalo o poctivý mix country, metalu a hardcoru.

Naopak polští Decapitated razili deathmetalovou nekompromisní linii a před Ghost pódium opanovali ještě legendy Clawfinger, jejichž set byl bravurní, vtipný a neuvěřitelně lidský.




DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení