Aktuální číslo v prodeji
Titulka aktuálního čísla
Kde koupit Fakker!
RECENZE: ACRES - Burning Throne

RECENZE: ACRES - Burning Throne

Vydáno: 11.04.2023 21:52 v sekci Fakkerník - Petr Adámek | foto: KINDA

Čtyři roky od debutu "Lonely World" tankují britští Acres stále u téhož stojanu. Desetiskladbová novinka "Burning Throne" je poháněna emocemi. Spoustou emocí. Strašnou spoustou emocí!

Acres 2023ACRES
Burning Throne

vyšlo: 3. března

Náladu alba ostatně naznačují už názvy skladeb: "Nothing", "The Death Of Me", "Feel Anything", nebo "When You're Gone"... Na první pohled nic zrovna dvakrát pozitivního, avšak sestavě tato poloha náramně sluší.

Podobné sebeukájení vlastními bolístkami vyznívá v provedení mnoha jiných spolků směšně, Acres si ale zachovali nad veškerým trápením navrch. Všechnu trýzeň předkládají nikoliv jako zbídačení outsideři, ale jako sebevědomí a zralí chlápci. Zjednodušeně řečeno - i takováto, emoční labilitou podbarvená hudba může znít dostatečně dospěle. A co je pro finální vyznění vůbec nejpodstatnější, Acres lze věřit, znějí autenticky. Z velké míry k tomu přispívá vokál Richarda Morgana, který je pro daný žánr ideálně zabarvený, krystalicky čistý a dostatečně intenzivní.

Vedle toho kapela disponuje sice nikterak objevnými, ale dostatečně fungujícími kytarovými nápady a chytlavými melodiemi. Z tohoto pohledu je nejlepším kouskem na albu "My Everything", který v sobě obsahuje vše výše popsané. Že to Acres šlape i naživo, jsme se v naší kotlině přesvědčili už mnohokrát. A s novým materiálem akcie kapely zase o něco porostou.


(recenze vznikla pro březnové číslo časopisu Spark)

8/10

 

 


DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Cocotte Minute, Elektrïck Mann, Byt č.4, Rock Café, Praha, 10.5.2024 (fotogalerie)
FOTO: Hlava na hlavě, stříkající pot, mejdan. Cocotte Minute zas jednou udělali bordel Vypadá to, že Cocotte Minute mají novou tradici. Bylo to již podruhé, co se spolu s Elektrïck Mann vypravili do vyprodaného Rock Café, aby tam spolu s nejvěrnějšími fanoušky udělali opravdu pořádný kotel. Teda bordel. čtěte zde
Vydáno: 14.05.2024 14:10 v sekci Foto
ROZHOVOR: Nikdo tě nemá rád - Nihilistická sekta nebo cool kapela
ROZHOVOR: Nikdo tě nemá rád - Nihilistická sekta nebo cool kapela Už jste taky slyšeli, že vás nikdo nemá rád a jste k hovnu? Jo, my docela často od tuzemských Nikdo tě nemá rád. čtěte zde
Vydáno: 06.05.2024 12:47 v sekci Fakkerník
Landmvrks, The Devil Wears Prada, Like Months to Flames, Guilt Trip, Lucerna Music Bar, Praha, 1.5.2024 (fotogalerie)
FOTO: Landmvrks rozbili Prahu na padrť Několik týdnů nazpátek přesunuli promotéři vyprodaný koncert z prostor MeetFactory do o něco většího Lucerna Music Baru, který tak nabídl pár desítek lístků navíc. I tak se na všechny nedostalo a na sítích bylo po lupenech... čtěte zde
Vydáno: 02.05.2024 15:47 v sekci Foto
Dim Haze - Stay (I Need Ya)
VIDEO: Ukažte se světu v celé své zranitelnosti, vybízí nové songy Dim Haze Dim Haze, indie popový projekt Vladimíra Zemánka, vypustil 11. dubna nový singl a videoklip "Stay (I Need Ya)". Ten navazuje na předchozí píseň "Lips" z konce března. Jde o první hudební kousky od loňského EP "Out For Stimuli". čtěte zde
Vydáno: 29.04.2024 00:21 v sekci Video
Satisfvcktion, The Agony, Rock Café, Praha, 25.4.2024 (fotogalerie)
FOTO: Satisfvcktion a The Agony vzpomínali na staré dobré časy, ale představili i nové fláky Ultimátní rockovou nálož si poslední dubnový čtvrtek užili návštěvníci v pražském Rock Café. Dorazily totiž hned dvě stálice české hudební scény: ryze ženský kvartet The Agony a jihočeští úderníci Satisfvcktion. čtěte zde
Vydáno: 28.04.2024 17:29 v sekci Foto
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Rock for People updatuje line-up, dorazí Silverstein, Fire From the Gods i Leoniden (25.05.2022 21:05 v Novinky)
- Acres a Slaves by měli letos dorazit do Česka. Podaří se? (09.02.2021 19:55 v Novinky)
- FOTO: Tohle je sbohem! Nebo ne? Imminence se s Prahou určitě neloučí (03.02.2020 08:00 v Foto)
- FOTO: Acres přivezli do Prahy plnou náruč emocí (16.09.2019 09:00 v Foto)
- VIDEO: Nemůžete spát? Zkuste Acres a jejich atmosferickou ukolébavku (05.08.2019 16:10 v Video)
- VIDEO: Acres zpívají o bolesti z osamění (15.06.2019 10:20 v Video)
- FOTO: Casey se v Praze loučili květinami, fanoušci slzami (25.04.2019 15:15 v Foto)
- VIDEO: Noví Acres vyprávějí o lži a falešném zájmu (23.04.2019 08:10 v Video)
- VIDEO: Žijeme v davu, přesto sami. Seznamte se s Acres (26.03.2019 12:00 v Video)
- Rozlučka s Casey se blíží. Zmírněme bolest live session k songu The Funeral (22.03.2019 08:25 v Video)
- FOTO: Silent Planet jako cena útěchy pro opozdilce? Rozhodně ne! (11.12.2018 20:30 v Foto)
- FOTO: Moose Blood rozlili své procítěné songy v pražském Futuru (08.06.2018 10:05 v Foto)
fakker.cz na Facebooku fakker.cz na Instagramu fakker.cz na YouTube Pište na fakker.cz RSS na fakker.cz
Aktuální číslo Fakker!

KALENDÁŘ AKCÍ

St 12.06.
Rock for People (Park 360, Hradec Králové)
Čt 13.06.
Rock for People (Park 360, Hradec Králové)
Pá 14.06.
Rock for People (Park 360, Hradec Králové)
So 15.06.
Rock for People (Park 360, Hradec Králové)
Pá 12.07.
Anders Colsefni (Rock Café Southock, Jablunkov)
St 07.08.
Brutal Assault (Pevnost Josefov, Josefov)
St 07.08.
Brutal Assault (Pevnost Josefov, Josefov)
Čt 08.08.
Brutal Assault (Pevnost Josefov, Josefov)
Pá 09.08.
Brutal Assault (Pevnost Josefov, Josefov)
Pá 04.10.
Our Last Night (SaSaZu, Praha)

» zobrazit všechny akce «

Aktuální číslo Spark
Rebel TV
©2014-2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 2336-3649
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe