RECENZE: ACRES - Burning Throne

Vydáno: 11.04.2023 21:52 - Petr Adámek

Čtyři roky od debutu "Lonely World" tankují britští Acres stále u téhož stojanu. Desetiskladbová novinka "Burning Throne" je poháněna emocemi. Spoustou emocí. Strašnou spoustou emocí!
Acres 2023ACRES
Burning Throne

vyšlo: 3. března

Náladu alba ostatně naznačují už názvy skladeb: "Nothing", "The Death Of Me", "Feel Anything", nebo "When You're Gone"... Na první pohled nic zrovna dvakrát pozitivního, avšak sestavě tato poloha náramně sluší.

Podobné sebeukájení vlastními bolístkami vyznívá v provedení mnoha jiných spolků směšně, Acres si ale zachovali nad veškerým trápením navrch. Všechnu trýzeň předkládají nikoliv jako zbídačení outsideři, ale jako sebevědomí a zralí chlápci. Zjednodušeně řečeno - i takováto, emoční labilitou podbarvená hudba může znít dostatečně dospěle. A co je pro finální vyznění vůbec nejpodstatnější, Acres lze věřit, znějí autenticky. Z velké míry k tomu přispívá vokál Richarda Morgana, který je pro daný žánr ideálně zabarvený, krystalicky čistý a dostatečně intenzivní.

Vedle toho kapela disponuje sice nikterak objevnými, ale dostatečně fungujícími kytarovými nápady a chytlavými melodiemi. Z tohoto pohledu je nejlepším kouskem na albu "My Everything", který v sobě obsahuje vše výše popsané. Že to Acres šlape i naživo, jsme se v naší kotlině přesvědčili už mnohokrát. A s novým materiálem akcie kapely zase o něco porostou.


(recenze vznikla pro březnové číslo časopisu Spark)

8/10

 

 


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení