Aktuální číslo v prodeji
Titulka aktuálního čísla
Kde koupit Fakker!
RECENZE: Måneskin - Rush!

RECENZE: Måneskin - Rush!

Vydáno: 12.03.2023 20:44 v sekci Fakkerník - Petr Adámek | foto: Ameba

Spěch, honička, rozruch. Toho i všeho dalšího, co se skrývá pod názvem alba "Rush!", bylo kolem Måneskin od vítězství v Eurovizi před dvěma lety víc než dost. Moment, to je ta kapela z Eurovize? Ano, to je ona… Ale předsudky stranou.

Måneskin - Rush!MÅNESKIN
Rush!

vyšlo: 20. ledna

Måneskin totiž tento úspěch stačili přerůst a novou deskou své kvality s přehledem potvrdit. Vcelku v rekordním čase se stali opravdu velkou kapelou, která vyprodává haly a sbírá první nominace na Grammy.

Jejich recept je přitom prostý - jednoduše dělat všechno na maximum. Svižný a zábavný rock'n'roll má vše, co bychom od žánru v roce 2023 očekávali. Perfektní songwriting, instrumentální přesvědčivost, precizně zmáknuté živé vystupování (o tom jsme se měrou vrchovatou přesvědčili už před dvěma lety na festivalu Rock for People), nezbytnou dravost a tak akorát nadávkované množství rebélie. A k tomu se na Måneskin dobře kouká! To platí jak pro přidrzlou basačku Victorii De Angelis, tak pro tři exoticky vyhlížející maníky v čele se zpěvákem Damianem Davidem s výrazem největšího svůdníka na Apeninském poloostrově.


Mimo to kapela točí zábavné videoklipy. V jednom z těch novějších k singlu "Gossip" si zahrál hvězdný kytarista Tom Morello, který se nechal slyšet, že byl původně z představy italské rockové kapely skeptický. Když je ovšem viděl naživo, uznal, jak moc se mýlil. Není přitom jediným globálně známým hudebníkem, který čtveřici ocenil. Poklonu už dříve vyjádřil i Iggy Pop.

A aby těch slavných jmen nebylo málo, pod albem je podepsán superúspěšný švédský producent a skladatel Max Martin. A hity skutečně nechybí: kromě zmíněné "Gossip" i "Supermodel", "Mammamia" či balada "The Loneliest". Výsledek se sice nepovedlo úplně ukočírovat po stránce stopáže i lepšího dramaturgického poskládání tracklistu, přesto je nad vší pochybnosti, že se tady urodilo něco velkého. A pokud by se na Måneskin i po poslechu "Rush!" někdo díval skrz prsty, čas brzy ukáže.

No a kdo nechce nechat nic náhodě, tak ať nepromarní Måneskin v Praze! Už 23. května to totiž rozpálej v pražské O2 Areně.

(recenze vznikla pro březnové číslo časopisu Spark)

7,5/10



DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Rock for People, Yungblud, Pendulum, Redzed, Palaye Royale, The Darkness, Soft Play Hradec Králové 15.6.2024 (fotogalerie)
FOTO: Yungblud dorostl pro největší pódia. Na stagei Rock for People musel propotit i spoďáry Ačkoliv byl v sobotu festivalový areál o něco prázdnější než v předchozích dnech, nadšení fanoušků to během večera nijak neubíralo. Yungblud se postu headlinera zhostil na výbornou, v brzkých ranních hodinách fesťák završili... čtěte zde
Vydáno: 16.06.2024 19:54 v sekci Foto
Rock for People, Bring Me The Horizon, Sum 41, Avril Lavigne, Dogstar, Alien Weaponry, Royal Republic, Hoobastank, Hradec Králové 14.6.2024 (fotogalerie)
FOTO: Bring Me The Horizon složili reparát. Na Rock for People přivezli hudební i vizuální skvost Mnoho návštěvníků festivalového roku 2019 nejspíš vzpomínalo na BMTH hořkosladce - především kvůli Oliho hlasivkám a špatnému zvuku, který jejich tehdejší koncert doprovázel. O pět let později všechno odpouštíme. čtěte zde
Vydáno: 15.06.2024 09:32 v sekci Foto
Rock for People, The Offspring, Parkway Drive, Neck Deep, Vypsaná fiXa, Body Count, Crystal Lake, Hradec Králové 13.6.2024 (fotogalerie)
Foto: The Offspring na Rock For People pokořili světový rekord! Zahráli pro 1,7 milionu lidí Dobře, s tím číslem tak trochu kecáme, ale kytarista Noodles mluvil o údajném počtu návštěvníků festivalu tak autenticky, že by mu na to člověk i naletěl. O pozici headlinerů se The Offspring podělili s Parkway Drive. čtěte zde
Vydáno: 14.06.2024 10:55 v sekci Foto
Rock for People, The Prodigy, P.O.D., Enter Shikari, Thy Art Is Murder, Hradec Králové 12.6.2024 (fotogalerie)
FOTO: První den Rock For People ovládli třaskaví The Prodigy a Enter Shikari. Corey Taylor se neukázal Festival Rock For People, ročník 29 otevřel brány pro očekávaných 40 tisíc návštěvníků. Hned první den jich dorazilo 32 tisíc. Nebyla nouze o metalcorové tóny a na závěr vypukla obrovská party s The Prodigy. čtěte zde
Vydáno: 13.06.2024 10:17 v sekci Foto
Machine Head, Refore, Forum Karlín, Praha, 10.6.2024 (fotogalerie)
FOTO: Strejda Robb a jeho Machine Head si v Praze otevřeli vysokou školu metalovou Po necelých dvou letech se do Prahy vrátili Machine Head. Tentokrát do menšího, za to v roli headlinerů. Lidí mohlo přijít víc, ale ti, kdo dorazili, rozhodně nelitovali. Příjemně strávený metalový dýchánek. čtěte zde
Vydáno: 11.06.2024 22:40 v sekci Foto
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- FOTO: Måneskin ovládli vyprodanou O2 Arenu (15.05.2023 14:21 v Foto)
- VIDEO: Måneskin a Tom Morello představují nahatej song (16.01.2023 21:15 v Video)
- Nového alba Måneskin se dočkáme už za dva měsíce (07.11.2022 09:00 v Novinky)
- Måneskin si příští rok troufnou na největší českou halu (01.04.2022 16:45 v Novinky)
- FOTO: Fanynky Måneskin na Rock for People ječely jako na One Direction (14.08.2021 12:30 v Foto)
- AUDIO: S Måneskin si zapěl legendární Iggy Pop (09.08.2021 11:40 v Video)
fakker.cz na Facebooku fakker.cz na Instagramu fakker.cz na YouTube Pište na fakker.cz RSS na fakker.cz
Aktuální číslo Fakker!

KALENDÁŘ AKCÍ

Čt 27.06.
Boston Manor (Rock Café, Praha)
Pá 28.06.
Mighty Sounds (Letiště Čápův dvůr, Tábor)
So 29.06.
Mighty Sounds (Letiště Čápův dvůr, Tábor)
Ne 30.06.
Mighty Sounds (Letiště Čápův dvůr, Tábor)
Pá 12.07.
Anders Colsefni (Rock Café Southock, Jablunkov)
St 07.08.
Brutal Assault (Pevnost Josefov, Josefov)
St 07.08.
Brutal Assault (Pevnost Josefov, Josefov)
Čt 08.08.
Brutal Assault (Pevnost Josefov, Josefov)
Pá 09.08.
Brutal Assault (Pevnost Josefov, Josefov)
Pá 04.10.
Our Last Night (SaSaZu, Praha)

» zobrazit všechny akce «

Aktuální číslo Spark
Rebel TV
©2014-2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 2336-3649
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe