Rocková senzace posledních let Highly Suspect znovu zamíří do Prahy

Vydáno: 24.03.2023 21:21 - Tisková zpráva

Chemicky nevyvážená směs drsných kytar, podmanivého piana, nestandardních syntezátorů, hiphopové produkce, filmové vize a nádherně posedlého vokálu - to jsou Highly Suspect! V rámci série Rock for People Concerts se kapela 12. října ukáže v pražské Roxy.
Fenomén, který si oblíbila celosvětová fanouškovská základna známá jako "MCID" [My Crew Is Dope], loni na festivalu Rock for People předvedl, že každá jejich návštěva u nás má obrovský smysl. Highly Suspect se nikdy nespokojili s následováním ostatních, naopak vždy posouvali rockovou hudbu kupředu tím, že věřili svým instinktům a vztyčovali prostředníček všemu ostatnímu.

Poté, co si vybrousili cestu jako undergroundová kuriozita, vyškrábali se na cestu k mainstreamové proslulosti svým plnohodnotným debutem "Mister Asylum" z roku 2015. To si vysloužilo nominaci na cenu GRAMMY v kategorii "Nejlepší rockové album" a singl "Lydia" získal nominaci na "Nejlepší rockovou píseň" a byl certifikován RIAA jako zlatý singl. Následné album "The Boy Who Died Wolf" z roku 2016 ožilo zlatým singlem "My Name Is Human", který se katapultoval na první místo Billboard Mainstream Rock Chart a získal nominaci na cenu GRAMMY v kategorii "Nejlepší rocková píseň".

V roce 2019 potvrdila kapela svoji vzácnost tím, že na stejném albu spolupracovala s Young Thugem a metalovou Gojirou. Server Loudwire označil druhé jmenované album za jedno z "50 nejlepších rockových alb roku 2019". Se stovkami milionů streamů a vyprodanými koncerty na mnoha kontinentech Highly Suspect na albu The Midnight Demon Club z roku 2022 opět prohlubují svůj náskok bez kompromisů a bez omluv, když vyzývají rock, aby byl opět nebezpečný. A možná i život měnící.

Jako special guest vystoupí fanouškům Rock for People také velmi dobře známá kapela The Picturebooks. Předprodej vstupenek právě odstartoval na GoOut.



Highly Suspect - Natural Born Killer [Official Video]




DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení