Jak se dostal Sid Wilson do Slipknot? Postačilo umlátit Clowna

Vydáno: 07.03.2023 18:57 - Ondra Weisbauer

Konkurz do kapel typu Slipknot probíhá vlastně podobně, jako když se hlásíte do nové práce. Nejprve musíte dokázat, že jste dost šílení, abyste ten nový nápor vydrželi. Což se Sidovi rozhodně povedlo - jen při tom málem knockoutoval svého budoucího "kolegu".
O tom, jak se propojily cesty DJe Sida a maskovaných Slipknot, promluvil hudebník v nedávném rozhovoru pro Revolver: "Když jsem vstoupil do skupiny, musel jsem ostatním dokázat, že na to mám. Pořád mi jen opakovali. 'Jsme šílenci, jsme magoři! Nosíme masky a jsme cáklí! Máš na to s námi držet krok?' Tak jsem se rozhodl jim pořádné šílenství taky předvést."




Perfektní příležitost se naskytla na nejbližším živém koncertu skupiny. Během písně "Tattered & Torn" začal Crahan skandovat "Kill me/Zabte mě" a potom vtrhl mezi publikum a působil pod stagí bordel. Sid tehdy neváhal a opravdu se o to pokusil.

"Chodil takhle do davu každý koncert, zápasil s lidmi, svazoval je šňůramy od repráků a táhl je po podlaze. To jsem tehdy ještě nevěděl, protože jsem předtím žádnou jejich show neviděl. Když začal řvát, ať ho zabijem, podíval se na mě a já pochopil, že teď přišla moje chvíle - chtěli blázna, měli ho mít. Rozběhl jsem se, začal jsem chytat diváky za ramena a přeskakovat je. Potom koukám zpátky na stage, kam se Clown mezitím stihl vrátit. Vyskočil jsem nahoru za ním, popadl jsem ho a asi šestkrát jsem ho udeřil do hlavy. Už jsem se chystal na sedmou, ale Shawn mě odstrčil a s námahou se doplazil za Joeym (Jordison pozn. red.), kterému řekl: 'Ať si říká kdo chce, co chce - tenhle chlap je v kapele!' Zbytek už je historie," vypráví Sid Wilson. 


Slipknot - Yen: Director's Cut (Bone Church)



DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení