VIDEO: Tuzemští Joker's IV spolupracují s producentem Def Leppard

Vydáno: 23.02.2023 15:35 - Tisková zpráva

Čerstvý vítr na české glamrockové scéně, kapela Joker's IV, vypustila do světa nový klip k singlu "We Can't Fight It" z připravovaného alba "Pink World". Stojí za ním světoznámý švédský producent Per Aldheim, který dlouhodobě spolupracuje například s Def Leppard.

V době, kdy tato česká kapela se zahraničními ambicemi album začala připravovat, bylo ještě cestování kvůli covidové pandemii značně omezené. A tak deska postupně vznikala velmi netradičním způsobem - na dálku. Nový singl je výjimečný tím, že jde o první baladu kapely. Kluci v ní zpívají o nevyhnutelném rozchodu s milovanou. Debutové album vyjde v letošním roce.

Joker's IV se během covidového období rozhodli, že dobu koncertního volna využijí po svém - vyměnili nefunkční členy kapely za nové, u nichž se setkali se stejnou chutí a elánem naplno. Tomu napomáhá spolupráce s uznávaným producentem, na kterého se dokázali napojit i přes zavřené hranice. Většina natáčení "růžového" alba "Pink World" se realizovala na dálku přes vzdálený přístup. Producent Per Aldheim se dokonce na desce objevuje jako vokalista. Při finalizování prvního singlu "Be Alive" byli ve Stockholmu osobně totiž jen dva členové kapely, a tak do nahrávky zapojili i hvězdného hosta.

"Tenhle song jsme nahrávali čtyři dny. Našim cílem bylo znít jako rodilí mluvčí a nepředložit fanouškům píseň s "českou angličtinou". Rozchod nám přišel jako aktuální téma, protože pokud chcete uspět v muzice, a vůbec venku, musíte tomu obětovat fakt všechno. Ten, kdo našel lásku, která to ustojí, by si jí měl vážit, protože to není samozřejmost," upřesňují hudebníci.

Joker's IV - We Can't Fight It (Official Music Video 2023)

DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení