FOTO: Malá sportovní hala zažila trojitou porci bouřlivého mládí. Zahráli Palaye Royale, Yonaka a Starbenders

Vydáno: 24.01.2023 16:10 - Ondra Weisbauer a Lenka Hlavičková

Ani mrazivé počasí neodradilo hodiny čekající řady fanoušků na čím dál známější art-rockovou partu Palaye Royale, která se k nám podívala 20. ledna za doprovodu dalších svěžích skupin Yonaka a Starbenders. Jak to na koncertě vypadalo?
Půl hodiny po otevření haly započali svůj krátký set glam-rockově ladění Starbenders, jejichž kytarové tóny sice rozvlnily několik jedinců, ale přesto bylo vidět, že jsou Čechům zatím poměrně cizí. Zatímco odehráli, začalo se do haly dostávat čím dál více nedočkavých fandů, takže byla nakonec zaplněna asi ze tří čtvrtin.

Většího ohlasu se dočkali čím dál známější Yonaka, které jsme již v minulosti mohli zahlédnout jako doprovod Evanescence, či na loňském Rock For People. U několika písní se jim podařilo černě oděnné fandy i "trojí roz" - roztleskat je, rozeskákat a rozezpívat - což rozhodně zvedlo dobrou náladu z povedeně odehraného vystoupení. Jen škoda, že to k zahřátí v promrzlé hale moc nepomohlo - za to ovšem skupina nemohla a ten, kdo si na sobě nechal bundu, měl toho dne vyhráno.


 

Vrchol v podobě Palaye Royale předvedl všechno, co na kanadsko-americké trojici tak milujeme. Nové kostýmy inspirované pestrou (nejen) renesanční módou, polonahého zpěváka Remingtona (tedy kromě poslední písně - to se zakryl podprsenkou) šplhajícího až ke stropu "sportovky", trysky jisker i konfet a samozřejmě osvědčené klasiky jako "Dying in a Hot Tub", "Lonely" nebo "Mr. Doctor Man". Většina jejich vystoupení se ovšem skládala z písní nové fošny "Fever Dream", z níž zahrálo trio rovnou devět písní z celkových 14 toho večera. Tři z nich (jmenovitě "Wasted Sorrow", "Oblivion" a "Off With the Head") byly dokonce zahrány úplně poprvé živě. Krásná pocta pro Prahu, kterou mají kluci mimochodem fakt rádi. A pokud jste na koncíku nebyli, nezoufejte - den po koncertu byli hoši oznámeni jako účastníci letošního Rock for People. Těšíme se!



DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení