VIDEO: Bez ohlášení velký návrat! Metallica vydává nový singl a láká na desku

Vydáno: 30.11.2022 12:00 - Mates Krč

Legenda je zpět. Metallica z čista jasna ohlašuje vydání nového alba a láká na něj první ukázkou "Lux Æterna". A je to řežba jako kráva! Co o chystané placce víme?
Již dvanáctá studiová nahrávka Metallicy ponese název "72 Seasons" a vyjde 14. dubna. A půjde o pořádnou dávku (jistě výborné) muziky. Celá fošna totiž přesáhne stopáž 77 minut. Navzdory tomu "Lux Æterna" trvá pouze přesně tři a půl minuty, přesto se sestavě do ní podařilo nacpat vše, co dělá kapelu legendární. Nejde o žádný béčkový song, naopak o našlapanou pecku plnou skvělých muzikantských postupů.




Metallica se na nové desce rozhodla věnovat svému mládí a dospívání. To symbolizuje jak motiv na přebalu, tak i samotný název "72 Seasons". Jen ve studiu však kapela nezůstane. Pár dní po vydání alba vyrazí na monstrózní dvouletou tour, kdy na každém místě zahraje dva koncerty, a to každý se zcela rozdílným setlistem. Šňůru zakončí 29. září 2024 v Mexiku, Česko či Slovensko však na seznamu doposud chybí. Nejbližší možností je tak Varšava 5. a 7. července 2024, první i druhý večer navíc s hvězdným supportem. Ten první se supportem v podobě Architects a Mammoth WVH, druhý s Five Finger Death Punch a Ice Nine Kills. Během tour před Metallicou zahraje také Pantera, Volbeat a Greta Van Fleet.

Seznam skladeb:
01. 72 Seasons
02. Shadows Follow
03. Screaming Suicide
04. Sleepwalk My Life Away
05. You Must Burn!
06. Lux Æterna
07. Crown Of Barbed Wire
08. Chasing Light
09. If Darkness Had A Son
10. Too Far Gone?
11. Room Of Mirrors
12. Inamorata


Metallica - Lux Æterna (Official Music Video)




DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení