FOTO: Festival Youngfest ukázal mladou a nadějnou domácí krev

Vydáno: 24.11.2022 16:00 - Redakce

Festival mladých a nadějných kapel a umělců. Tak zní motto nové akce Youngfest, která svůj první ročník představila v šumperském H-clubu. A bylo opravdu na co koukat!
Organizátoři Youngfestu přišli s jasnou vizí, a to ukázat řádku umělců, kteří začínají či mají za sebou prvních pár let, přesto se jim už ale povedlo dokázat prvních úspěchů. Mají však na to stát se velkým jménem na domácí scéně? A přesně to se snažil večer zjistit.

Youngfest na akci ukázal dvě domácí šumperské kapely, a to Kantáre a Byt číslo 4. Pro první jmenované to byl úplně první klubový koncert, Byt číslo 4 se zase několik posledních měsíců vezou na úspěšné vlně, kdy se jim povedlo například postoupit do finále soutěže o objev roku rádia Haná. Obě sestavy popoháněl kupředu velký dav domácích fanoušků. Ukázali se však i další zajímaví umělci. Týna Mrázková je dokonce vítězkou stejné soutěže o objev roku rádia Haná za rok 2021, chlumeckým Natřije se zase povedlo vystřelit na Spotify se svým singlem „Figurky“, který brzy dosáhne 400 tisíc streamů a litvínovské sestavě Atomy Nevadí se povedlo stát tipem týdne na platformě Bandzone.cz.

A večer nezažil slabý výkon! Všichni účinkující předvedli profesionální produkci a kvalitní výkony ocenili i návštěvníci Youngfestu, kterých dorazilo do klubu téměř 200, čímž po strop zaplnili klub. Kam se budou vystupující posouvat dál, ukáže čas, potenciálem však čpí každý z nich.

Foto: Tomáš Jersák


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení