VIDEO: Hand Grenade a Honza Toužimský upozorňují na nebezpečí sociálních sítí

Vydáno: 11.11.2022 08:10 - Dominik Šidlo

Metalová parta Hand Grenade vypustila do světa singl s názvem "Digitální jed". Zároveň se jedná o ochutnávku z připravovaného CD, které se kluci chystají vydat na jaře 2023.

Sestava HG se ustálila a plodí jednu pecku za druhou. "Digitální jed" navazuje na píseň "Dým a prach", kterou banda vydala začátkem roku a která rovněž naléhavě poukazovala na problémy společnosti současného světa.


Váženým hostem se stal Honza Toužimský, zpěvák legendárních Arakain."Honza má rád tvrdou a moderní hudbu a prakticky ihned jsme si sedli jak muzikantsky, tak lidsky. Opravdu jsem takhle skromnýho a pohodovýho člověka hodně dlouho nepoznal. Půlku nahrávacího dne jsme jen prokecali," vypráví frontman Hand Grenade Švíco.

Energická a agresivní skladba pojednává o dezinformacích a fake news, které přirovnává k digitálnímu jedu, jenž tráví společnost. "Jsou to velmi silná témata, která rozdělují společnost a hýbou světem okolo nás, do hudby se mi proto okamžitě nabízela. Bylo opravdu hodně složité to celé uchopit a poskládat do textu, aby nebyl prvoplánový, ale ani příliš obecný. Každopádně podle prvních reakcí a ohlasů se povedl, takže mám velkou radost." dodává Švíco.

Granáti už nějakou dobu na tuzemské scéně figurují, během letoška však pomalu vstoupili do nové éry, která se zatím vyvíjí velmi pozitivně. Držíme palce!


Hand Grenade - Digitální jed feat. Honza Toužimský // Official Music Video // 4K

DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení