Johannes Eckerström (Avatar): Naším novým albem plánujeme zachránit heavy metal

Vydáno: 30.08.2022 08:15 - Ondra Weisbauer

Švédští mistři teatrálních show po měsících napětí potvrzují, že mají komplet hotové nové, v pořadí deváté, album kariéry. Jakékoliv další informace jsou však dosud zahaleny rouškou tajemství, kterou nepomohl odkrýt ani nejnovější rozhovor frontmana skupiny.
"O čem je naše nejnovější deska? Ve zkratce - přimějeme vás vidět ďábla a rozhýbat se, protože o tom metal je. Asi každá kapela říká o svém nejnovějším díle, že jde o to nejlepší, co kdy nahráli. A stojíme si za tím i my. Kdybych měl naše nové album k něčemu přirovnat, asi by to bylo ikonické 'British Steel' od Judas Priest. Ta kapela fungovala spoustu let a vydala před tou deskou několik neuvěřitelných počinů, za které je všichni obdivujeme, ale až 'British Steel' byl tím milníkem, který je vyšvihl na špici." 


 


"Nyní se soustředíme na to, co metal v tuhle chvíli (aspoň podle nás) potřebuje a máme pocit, že ho musíme zachránit. Přijde mi, že se lidé příliš ohlíží do minulosti a snaží se vyrovnat velkým kapelám, které v jejich kategorii zkrátka nikdo nepřekoná (opět např. Judas nebo Motörhead) čímž marní svůj potenciál a nehledají se v něčem vlastním, co jim pomůže vyniknout. Najděte si to svoje a udělejte to! Mistři si to svoje taky našli, ale jejich doba už byla. My žijeme přítomností a musíme právě teď přinést to Něco s velkým 'N'. Přesně tohle očekávejte od našeho alba,
" promluvil Johannes Eckerström pro TotalRock.

Slovy filosofa, o nové fošně Avatar "víme, že nic nevíme" a nezbývá nám, než si počkat na jeho vydání, které se datuje na začátek roku 2023.


AVATAR - Cruel and Unusual (Official Lyric Video)
 

Avatar chat to Neil Jones from TotalRock at Bloodstock 2022
 


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení