VIDEO: Palaye Royale kráčejí ve šlépějích My Chemical Romance

Vydáno: 22.07.2022 12:20 - Karolína Klenková

Jeden milion zhlédnutí. Tolik za první tři dny získal nový videoklip Palaye Royale "Fever Dream" z chystané stejnojmenné desky. Vymazlený singl je v pořadí už pátým, který kluci vypustili do světa, a jak se zdá, zbytek na sebe nenechá dlouho čekat. A věříme, že bude stát za to.
Fever Dream do dosavadní tvorby téhle fashion artrockové formace perfektně zapadá. Láká na všechno, co je pro Palaye Royale tak typické - teatrálnost, silnou emocionalitu, punkový vokál a podmanivý vizuál. Zároveň ale věci dotahuje ještě dál a nabízí i kytarová sóla a animaci hodnou Disneyovky. Pro věrné fans je navíc song nacpaný easter-eggy v podobě odkazů na jejich další tvorbu.

Je to právě jejich velká oddanost fanouškům, dravý projev a temná estetika, co k Palaye Royale přitahuje takový zájem a způsobuje, že jde jejich popularita prudce nahoru. Inspirace emo velikány My Chemical Romance je u kapely jasně patrná a ne nadarmo jsou mnohými považováni za jejich novodobé nástupce.

Na sociálních sítích se kapela kromě masivní propagace nového singlu podělila o další informace ohledně avizovaného alba. "Práce na téhle nahrávce jako by nás přenesla zpátky do doby, kdy jsme se poprvé zamilovali do muziky," vyjádřili se. "Je hodně o sebedůvěře a víře ve vlastní sílu, a překonávání všech překážek které po vás život hodí. Je to poprvé, kdy jsme v naší hudbě opravdu zvolili pozitivní přístup."

Zkrátka, Palaye Royale se teprve rozjíždějí a my se můžeme jen těšit, co dalšího ukrývají ve svém cirkusovém šapitó. Něco z toho možná poodkryjeme už zanedlouho při jejich srpnovém koncertě na pražském Výstavišti.


Palaye Royale - Fever Dream






DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení