VIDEO: Nik Nocturnal pokračuje v trap metalové mánii

Vydáno: 25.07.2022 10:00 - Ondra Weisbauer

Youtuber Nik Nocturnal se stal během osmi let na internetu poměrně známou firmou minimálně svými kytarovými kejklemi a reakčními videi k novým písním ze světa metalu. Nyní se ovšem role obrací. Co říkáte na jeho vlastní tvorbu?
V čerstvém projektu NIK NXK hudebník proslavený především famózní hrou na kytaru - ať už v kapele Termina, nebo při "zmetalcorování" slavných rock/metalových riffů - opouští svůj nástroj a mění ho za mikrák. O to větším překvapením je i výběr žánru - zarputilý metalcorista podlehl kouzlu trap metalu a pěje o vykořisťování umělců v hudebním byznysu.

"Singl 'INDUSTRY' není zaměřen na nikoho konkrétního. Je to jen dlouho vyprávěný příběh o umělcích, kteří jsou absolutně zničeni částmi hudebního průmyslu. To je poté přiměje vzdát se jakéhokoli jedinečného talentu a potenciálu, který mají, aby mohli žít svůj sen," komentuje novinku Youtuber.

A co tedy muzikanta vedlo zrovna k trap metalu? Nik má ve výhodách tohoto žánru jasno: "Jako instrumentalistu mě omrzelo pořád čekat, až mi vokalisté pošlou skladby. Pak jsem viděl, že trapmetalisté vydávají skladby nahrané na Nokii, bez autorských práv, s 20 dolary v kapse a přesto mají víc měsíčních posluchačů než mnoho metalových kapel. Řekl jsem si, že to sám zkusím, ale s lepší produkcí. Takže jsem se nakonec rozhodl být zpěvákem."



NIK NXK - INDUSTRY (Official Music Video)


NIK NXK - ISOLATION (Official Music Video)

DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení