FOTO: Ohromně intenzivní! Na Holding Absence se vyplatilo počkat

Vydáno: 30.06.2022 20:35 - Petr Adámek

Tak přece jenom jsme se dočkali! S více než dvouletým "zpožděním" oproti původnímu termínu a po mnoha a mnoha přeloženích (dokázal by je vůbec někdo spočítat?) vynucených covid bastardem se v Česku objevili britští chlapíci Holding Absence. V Česku celkově podruhé, poprvé jako headlineři.

Všechno zlé je pro něco dobré. V případě mnohokrát odloženého gigu Holding Absence je to nová deska "The Greatest Mistake of My Life", která vyšla vloni během vynucené koncertní pauzy a která dost možná převyšuje jejich už tak výborný debut z roku 2019. V Praze z ní zazněla polovina skladeb. Mimo to už jen další čtyři.

Pravda, deset skladeb v setlistu není zrovna moc, tím spíš po tak dlouhém čekání. Sám frontman Lucas ale upřímně přiznal, že kapela toho má na konci turné už plný brejle. Navíc jen pár dní před pražskou zastávkou, jež byla v kalendáři tou úplně poslední, přišel kompletně o hlas, tak je vlastně trochu klika, že se během pár dní dokázal dát do kupy.


Zpěvák ale show nikterak neodbyl a na pódiu pražského Futura nechal (podobně jako při české premiéře s Loathe v roce 2018) hlasivky. Obrazně řečeno. Těžko na současné scéně hledat někoho s intenzivnějším přednesem, důkazem budiž třeba závěrečná "Wilt". Po koncertě pak zamířil k pultu s merchem, kde dlouhé desítky minut s úsměvem na tváři diskutoval s fanoušky a fotil s nimi selfíčka.

Mimochodem diváků do Futuru dorazilo kolem třech stovek. Solidní a zasloužené. Příště to snad bude o dalších pár stovek víc, protože Holding Absence mají parádně našlápnuto.

Supportovali domácí Define Me a Safecourse.

 


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení