FOTO: Druhý den Rock for People potahali Royal Blood, největší moshe rozpoutali Enter Shikari

Vydáno: 17.06.2022 12:30 - Dominik Šidlo

První polovina letošního Rokáče je za námi. Snad zbývá dost energie na tu druhou, druhý hrací den si jí totiž bandy od fanoušků vybraly požehnaně.
Čtvrtek byl značně zastoupen českými interprety. Chvíli před obědem nastartovali Glad for Today, kteří představili svou čerstvou desku "Melting Youth". Stejnou příjemnou povinnost si splnili i The Truth Is Out There s EPčkem "Crazy". Své RfPověsti dostáli John Wolfhooker, kteří naplnili prostor před druhou největší venkovní stageí několika tisíci hlavami a dokonce živě představili nový song.




Poprvé se také do akce uvedla také (mamutí) hlavní stage, kde si první slovo vzali v Česku stále oblíbenější Boston Manor, jimž se podařilo rozhýbat polovinu letiště. Ve velmi podobném duchu se nesl také koncert spřízněnců Neck Deep.

Lehkým zklamáním byli rockeři Skillet. Zarytým fanouškům zahráli žádané hity, neznalé posluchače ale svým plytkým soundem jen těžko oslovili. Zpěvák John Cooper však věnoval spoustu svého talk času k varování před depresí a sebevraždami a svým přednesem se po celou dobu vystoupení snažil předávat pozitivní energii a chuť k životu každému, kdo poslouchal. Za to dostává palec nahoru.

O nepsané ocenění "nejlepší show večera" se podělily britské party Royal Blood, kteří naplnili celé ranvej před stageí, a Enter Shikari, kteří i s novějším, ne tak úderným materiálem roztáčeli obří circle pity v šapitó.

Šíleným závěrem pak byl gig dalších Britů Wargasm.




DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení