FOTO: Imagine Dragons dorostli za necelých deset let z klubu až na letiště

Vydáno: 06.06.2022 12:00 - Jaroslav Kutheil

Na letišti v pražských Letňanech se první červnovou neděli uskutečnil první ze dvou českých koncertů Imagine Dragons. Šlo o vystoupení, které bylo pro velký zájem přidáno k původnímu pondělnímu termínu, který kapela vyprodala během několika dní. Kapela přijela necelý měsíc před vydáním nové desky "Mercury - Act 2".

 

Cenou Grammy oceněná americká skupina vyrazila na turné propagující album "Mercury - Act 1", které vyšlo začátkem loňského září. Nahrávku vzniklou ve spolupráci s producentem Rickem Rubinem, jenž se v minulosti podílel na nahrávkách Linkin Park nebo Red Hot Chili Peppers, předznamenala dvojice singlů "Cutthroat" a "Follow You". Za necelý měsíc přitom vychází pokračování "Mercury - Act 2".

Imagine Dragons v České republice vystoupili popáté. Před devíti lety jim stačil při vystoupení v Praze klub SaSaZu, o tři roky později již jejich mixu rocku, alternativy, popu a elektroniky aplaudovala vyprodaná pražská O2 arena. V červenci 2017 zahráli Imagine Dragons na ostravském multižánrovém mezinárodním hudebním festivalu Colours of Ostrava. O rok později v pražské O2 areně při světovém turné představili album "Evolve".

 

 

DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení