FOTO: Playback a odměřenost. Přesto Black Veil Brides v klubu uhranuli

Vydáno: 03.06.2022 18:00 - Dominik Šidlo

Zachránci generace Black Veil Brides z logistických důvodů odpískali svou účast na letošním ročníku Rock for People. Šikovným pořadatelům Rock for People Concerts se však povedlo dojednat alespoň sólo koncert. Jak se BVB dařilo?
Téměř přesně deset let uplynulo od doby, kdy do našich končin Andy Biersack a spol. dorazili naposledy. Od těch časů se změnilo leccos, ne však lačnost fanoušků (nebo spíš fanynek) po jeho uhrančivých očích i hlasu.

A v takové náladě se také celý večer nesl. Přestože BVB koncert odehráli očividně z povinnosti, což prozradila značná dávka odměřenosti, přestože Andy skoro nezpíval, ale raději nechal tuto práci na fanoušcích, přestože se z beden ozýval jeho vokál, i když zrovna neměl mikrofon u pusy, a přestože měla parta přezvučené bicí a utlumené kytary, takže první tóny koncertu připomínaly Slayer, se akce zatraceně povedla. Jak to? Většinu fanoušků tyto faktory vůbec nezajímaly, šlo jim jen o jednu jedinou postavu v místnosti - Andyho Blacka. Tomu byl tudíž odpuštěn zmíněný playback, minimální komunikace s publikem i lehce arogantní přístup. Stačilo mu přijít na stage, říct "Ahoj" a všem v pražské Roxy popraskaly ušní bubínky z pištění, jež následovalo.




Abychom k ikoně emo kultury však nebyli úplně negativně kritičtí, při rozhovoru byl příjemný, screamování mu na pódiu taky docela šlo a dokonce ochotně pomohl zraněné fanynce, když na ni hned po prvním songu spadl stojan s mikrofonem a udělal jí díru do hlavy. Poté, co se probrala z bezvědomí, ji kapela alespoň odměnila paličkou, trsátkem, setlistem a dokonce Andyho ručníkem. Její totožnost známe, ale nevyzradíme, abyste jí náhodou nevydrápali oči...

Ať už byla kvalita zvuku a performance jakákoli, stačilo vytáhnout hity "Fallen Angels", "In The End" nebo "Knives And Pens" a všechna negativa byla rázem zapomenuta. Ano, to tvrdíme z pozice těch, kteří šli na akci nezaujatě a připraveni na cokoli - i totální propadák.

Snad nebude trvat další dekádu, než k nám s BéVéBéčkama znovu dorazíš, Andy. Ty vaše úsměvy a energie nám totiž zatraceně chyběly, i když ty už to tak asi nevnímáš.

Zmíněný rozhovor, který jsme na místě s Biersackem pořídili, si přečtete v jednom z nejbližších čísel našeho spřáteleného plátku Spark.


 

DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení